Speltips inför Kroatien – Ungern 10/10: Bud på skräll?

Spelbloggare Publicerat: 10 oktober 2019

Vilka tar hem EM-platserna? Konkurrensen hårdnar än mer och härnäst väntar en mycket spännande batalj mellan Kroatien och Ungern, där förra årets VM-silvermedaljörer överskattas något.

Annons:

Tvåa i VM 2018 och nu hoppas Kroatien stärka deras position för att lösa en EM-plats i England 2020. Grupp E är ett rejält getingbo och här under torsdagskvällen väntar ännu en nyckelmatch.

1. Kroatien, 5: 3-1-1, 10p, +5 mål
2. Slovakien, 5: 3-0-2, 9p, +2 mål
3. Ungern, 5: 3-0-2, 6p, +1 mål
4. Wales, 4: 2-0-2, 6p, +0 mål
5. Azerbajdzjan, 5: 0-1-4, 1p, -8 mål

Det är med andra ord bara jumbon Azerbajdzjan som är avhängda i jakten på en av de två EM-platserna från grupp E. I övrigt? Helt öppet race, även om Kroatien gäller som storfavoriter – dels på grund av den förstaplats som innehas samt kvalitetsskillnaden gentemot konkurrenterna, spelare för spelare. Det handlar trots allt om en VM-tvåa…

Anmärkas ska att Ungern det facto vann det omvända mötet med detta, 2-1, och att Kroatien senast, när det var landslagssamling för cirka en månad sedan, tappade poäng via 1-1 borta mot den hopplösa gruppjumbon. Givetvis under all kritik. Sådana insatser kan innebära en sumpad VM-plats.

Ungern spelade bara en match förra månaden och föll då med 1-2 hemma mot Slovakien, som man också förlorade bortamatchen mot. Dessutom blev försvarspjäsen Botond Baráth utvisad i slutminuterna och missar således denna match.

Annons:

Mål åt båda håll

Kroatien har ett flera klasser bättre lag än vad Ungern kan stoltsera med och mittfältet håller absolut världsklass, men det är knappast så att detta lär bli en ”walk in the park”. Ser faktiskt chanserna till en skräll denna afton.

Men istället för ett direkt skrällspel, exempelvis ett plushandikapp på Ungern, är det målen som lockar ännu mer. En tanke som också är skrällbetonad.

Under kvalspelet har Kroatien uppträtt svajigt vid flera tillfällen och matcher, som när de släppte in ett sent mål och därmed tappade poäng mot Azerbajdzjan. Enbart i en av de fem matcherna har nollan hållits och BLGM-spelet suttit i övriga.

Ungern kan säkerligen få en del smaskiga omställningsmöjligheter i afton och även utnyttja dem, mot ett försvar som är smått omskakat. För ungersk del har tre av fem kvalmatcher innehållit mål åt båda håll och ser vi till det omvända mötet med detta skapades oväntat mycket. Två mål framåt och ett bakåt.

Att Kroatien skulle lämna matchen mållösa är närmast otänkbart. De kommer vara spelmässigt dominanta under merparten av de 90 minuterna och det ungerska, defensiva avbräcket spelar även en viss roll där.

Mål åt båda håll? Till 2,20 gånger pengarna spelas det hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, torsdag 10/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: