Speltips inför Kroatien – Wales 8/6: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 juni 2019

Kroatien tar emot Wales och frågan är om baksmällan efter VM nu har lagt sig för Zlatko Dalics landslag. Att penetrera Wales försvarsmur kan bli en tuff nöt att knäcka och väldigt lite talar för att det här kommer bli något målfyrverkeri.

Annons:

Kroatiens VM-succé har, som brukligt är, följts upp av klart sämre resultat det senaste året. I Nations League-gruppen slutade man sist, efter England och Spanien och senast torskade man med 2-1 borta mot Ungern i EM-kvalet.

Den första matchen lyckades man dock vinna men motståndet var Azerbaijan på hemmaplan och resultatet 2-1 imponerar inte med tanke på motståndet.

Mycket talar nu för att det kan komma att bli en väldigt jämn grupp där Kroatien, Wales, Ungern och Slovakien gör upp om de två EM-biljetterna. För Kroatien del är man nog relativt piskade att vinna den här matchen på hemmaplan mot Wales.

Ikonen Ryan Giggs tog över rodret för det walesiska landslaget för 1,5 år sedan och har gjort hyggliga resultat. I Nations League blev dock Danmark för svåra men man besegrade Irland både hemma och borta.

Framförallt har man sett trygga ut defensivt i de senaste matcherna. I EM-kvalet har man bara spelat en match och det var en fin skalp då Slovakien besegrades med 1-0.

Wales parkerar bussen

Zlatko Dalic har byggt vidare på, så gott som, samma lag som tog sig till VM-final för ett år sedan. Det är svårt att klandra honom för den saken när man ser till vad de har presterat, men risken är förstås att en viss mättnad infinner sig.

Ser man till resultaten efter VM är det lätt att förklara med ovanstående modell. Förutom 6-0-förlusten mot Spanien direkt efter VM har man dock inte, på något vis, gjort bort sig. I november tog man dessutom revansch och besegrade Spanien hemma i Nations League.

Insatserna i de två inledande EM-kvalmatcherna oroar desto mer. Gruppen ser ut att kunna bli jämn och med tanke på den kvalitet som finns i det här landslaget borde man kunna höja sig nu när man är i stort behov av en seger.

Kroatien har, i dessa matcher, haft svårt att förvalta sitt stora spelövertag i målchanser och mycket talar för att också Wales kommer backa hem och göra det svårt för hemmalaget att hitta ytor.

Wales har hållit nollan i tre av sina fem senaste matcher och i och med segern mot Slovakien senast kan man spela ganska avslappnat och låta, de mer pressade favoriterna, Kroatien föra spelet. På så vis har man ett ganska gynnsamt läge på förhand.

Sammantaget ger detta en övertygelse om att det här inte kommer bli något målkalas. Spelet på under 2,5 mål är taget till 1.62 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 15:00, lördag 8/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.