Speltips inför Moldavien – Island 17/11: Brustna drömmar

Spelbloggare Publicerat: 17 november 2019

Det räckte inte ända fram till EM-spel och risken är att Island har slut på tändvätska inför den avslutande matcherna borta mot Moldavien. Trött match att vänta?

Annons:

En vinst borta över Turkiet i veckan krävdes för att lågan skulle hållas kvar vid liv, men eftersom det slutade 0-0 – hur kunde forceringen inte vara större? – är loppet kört för Island och nu ska dessa 90 minuter mer eller mindre bara spelas av. Bittert, såklart.

Att konkurrensen varit hård kan man inte bortse från – Frankrike och Turkiet plockar de två översta platserna, se som leder till EM – men viss kritik har riktats mot förbundskaptenen Erik Hamrén, som innan ledde Sverige och även där fick motta stor kritik för sina insatser. Är han rätt man för detta Island? Undertecknad, med flera, är tveksam till den saken.

Moldavien skulle förstås inte vara med och utmana om EM-platserna och för dem är det bara att ta det match för match – men att de ser ut att hamna bakom Andorra och på jumboplatsen är lite av en besvikelse. En vunnen, mot just dem, och åtta förluster har det blivit. Kanske ser man chansen att utnyttja att Island kommer hit med brustna drömmar?

Den försvarsinsats som Moldavien stod för mot Frankrike i veckan, en knapp 1-2-förlust borta, förtjänar all heder. Fick ihop det väl och släppte till – sett till hur stora skillnaderna är, spelare för spelare – oerhört lite. Målet som innebar förlust kom bara tio minuter från slutet.

Annons:

Gnistan svårfunnen

Nu får Moldavien, med bra känsla i truppen, avsluta inför hemmapubliken och vill då ge supportrarna ännu mer att glädjas åt. Tror att de sätta hyfsat stopp för motståndarna – om det inte räcker till en pinne (eller fler), åtminstone för att hålla siffrorna nere?

Island har, mindre vältajmat, tappat kraft under kvalets senare del; 0-0 mot Turkiet senast betydde att EM 2020 inte kan nås. Man hade svårt att etablera tryck och skapa chanser. Uddlöst var det även i 2-0-vinsten hemma över Andorra dessförinnan och det följde upp en 0-1-förlust mot Frankrike. Försvarsspelet finns det förhållandevis lite att anmärka på – offensiven har varit det större problemet.

Tror Island får det svårt att tända till så fort inpå matchen senast och vi spelar därför under 2,5 mål till 1,74 x insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, söndag 17/11
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: