Speltips inför Moldavien – Turkiet 10/9: Målsnål tillställning förväntas

Martin Efvergren Publicerat: 10 september 2019

Turkiet var riktigt illa ute då man höll på att tappa poäng hemma mot Andorra i lördags. Nu krävs bättre skärpa då man tar sig an Moldavien på bortaplan. Mycket pekar dock mot att det här kan bli en målsnål tillställning.

Annons:

EM-kvalgrupp H ser ut att bli en riktigt tight historia där Frankrike, Island och Turkiet gör upp om topplaceringarna. Samtliga dessa tre står på 12 poäng efter fem spelade matcher och för de sistnämndas del lär det krävas en vinst i bortamötet mot Moldavien.

Turkarna har framförallt sett stabila ut defensivt sett, då man endast har släppt in mål i en av sina fem matcher. Båda målen kom dock i det viktiga mötet med Island på bortaplan i den näst senaste landskampen då man föll med 2-1.

Dessförinnan hade man svarat för en imponerande skalp då man hemmabesegrade de regerande världsmästarna Frankrike med 2-0.

Lördagens möte med Andorra lämnar emellertid en hel del övrigt att önska vad gäller lagets offensiv. Med nöd och näppe lyckades man dock vinna matchen efter att inhopparen Ozan Tufan tryckt in 1-0 i den 89:e minuten.

Moldavien, å sin sida, har endast en vinst och den kom efter en knapp 1-0-vinst hemma mot Andorra vid den senaste landslagssamlingen.

I lördags spelade man borta mot Island och föll där med 3-0. I övrigt har man förlorat mot Frankrike med 4-1 och mot Albanien med 2-0.

I mars möttes de här båda lagen i Turkiet och den matchen slutade i en komfortabel 4-0-seger för hemmalaget.

Det kan bli en jobbig match för Turkiet

Både Turkiet och Moldavien är, med sina respektive mått mätt, två målsnåla lag i det här gruppspelet. Moldavien har endast lyckats göra två mål och Turkiet har endast släppt in två mål totalt.

Moldavien vinner sällan men det är också sällan som de faller igenom. I synnerhet gäller det på hemmaplan, samtidigt som Turkiet sällan är lika bra på bortaplan som på hemmaplan.

Turkiet är förstås klara favoriter till att vinna den här matchen, men det finns också en hel del som pekar mot att man kommer få slita en del för att bärga de tre nödvändiga poängen.

Inte minst tyder deras senaste match hemma mot Andorra på att man kan komma att få vissa problem med att bryta ner det moldaviska försvaret.

Turkiet är pressade att vinna och ju längre Moldavien kan hålla nollan lär man bli alltmer stressade. I synnerhet då man har Andorra-matchen i färskt minne där inte alls fick spelet att stämma.

Samtidigt ser Moldaviens offensiv än mindre potent ut och det är sannolikt att man kommer gå mållösa även i den här matchen.

Sammantaget ger dessa förutsättningar ganska starka argument för att det här kommer bli en relativt målsnål tillställning. Att Turkiet vinner med 1-0 eller 2-0 måste bedömas som det mest troliga.

Spelet bli därför att det kommer bli under 2,5 mål till 1.75 gånger insatsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 10/9
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.
Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.