Speltips inför Norge – Malta 5/9: Ingen höjdarmatch i EM-kvalet?

Spelbloggare Publicerat: 5 september 2019

Norge måste och väntas vinna över Malta i EM-kvalets grupp F, där även Sverige medverkar, och när de drabbar samman i Oslo.

Annons:

Ska man nå ett europeiskt mästerskap, då ska en nation som Malta bara städas undan. Tre pinnar inkasseras. Annars är det bara att tacka och bocka för sitt kvaldeltagande.

Oddsen talar väl sitt klara språk? 1,06-17,0-85,0.

Den norska chansen på EM-spel lever absolut vidare, de har bara två pinnar upp till Sverige samt Rumänien, men faktum kvarstår att blott en av fyra kvalmatcher vunnits – och det var nu senast när blåbärsnationen Färöarna besöktes. Utöver det? Hemmakryss mot de nämnda nationerna innan och förlust mot Spanien.

Med den här uppförsbacken är det enbart en fullpottare som räknas för Norge, med andra ord. Press på Lars Lagerbäck och hans spelare.

Malta är i sammanhanget en lättviktare; inte en av de absolut sämsta nationerna i Europa, men åtminstone i samma kategori. Handlar bara om att ta var match för sig, varenda plockad pinne är av värde. Mästerskap är det inte ens på tal om.

Kvalet inledde Malta med att vinna med uddamålet över Färöarna, för att därefter åka på tre förluster utan mål framåt. Exakt vad som kunnat förväntas av dem.

Annons:

Underspel

Offensivt är Malta tunna; har blivit nollade i mötena mot Spanien, Sverige och Rumänien. Risken att det upprepas är betydande när ett flera klasser bättre Norge står för motståndet och det dessutom är en bortamatch.

Desto mer sällan är det dock som Malta blir rentav förnedrade av motståndarna, till skillnad från för ett antal år sedan. Mer välorganiserade i det defensiva – och här kommer allt handla om försvarsspelet, att sätta det och försvåra för Norge att komma till de stora möjligheterna.

Norges kvalmatcher har varit oerhört underhållande. Oväntat svajigt bakåt med en förbundskapten som Lars Lagerbäck. Sprudlande framåt, däremot. Gått jämnt ut. Nu ska det dock mycket till för att bli direkt sårade bakåt. Vore att fiasko annars.

Lite liknande karaktär som i mötet senast mot Färöarna, en 2-0-vinst borta? Något tuffare motstånd nu, men likheterna i matchbilden lär vara slående.

Gillar vad underspelen på målmarknaden betalar och plockar det på 3,5-linan till oddset 1,85 hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, torsdag 5/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.