Speltips inför Norge – Rumänien 7/6: Blytung match i Sveriges grupp

Spelbloggare Publicerat: 6 juni 2019

Norge har å ena sidan spelat bra under EM-kvalet, men är fortfarande utan vinst och är pressade att plocka en sådan när Rumänien besöker dem på Ullevaal Stadion i Oslo. Lyckas de eller ej?

Annons:

En hedervärd insats mot borta mot Spanien, en knapp 1-2-förlust. Därefter en över det stora hela välspelad match mot ärkerivalen Sverige, där 3-3-resultatet var delvis bitter och delvis välsmakande. Matchen leddes med 2-0 till den 70:e minuten, innan allt tappades och motståndarna kunde vända till 3-2 innan Ola Kamara i slutsekunderna fick det avslutande ordet och kvitterade.

Fredagens match blir därför mycket av en vägvisare när behovet av en fullpottare är enorm. De två tuffaste av kvalmotstånden är det man ställts mot, åtminstone på pappret. Lär handla om Sverige, just Norge och Rumänien i kampen om den andraplats som också leder till mästerskapet. Spanjorerna blir förstås svåra att rå på.

Rumänien föll även de knappt i deras kvalpremiär, då när blågult besöktes på Nationalarenan i Solna – 1-2 i baken. Därefter sopades Färöarna enkelt, som väntat, av mattan med fyra mål mot ett. Att se upp för Lars Lagerbäck och hans Norge blir bland andra Ludogoretsanfallaren Claudiu Keserü, tre mål på de två matcherna.

Ettan spelvärd

En tät sammandrabbning borde vara att vänta i Oslo och det mellan två länder som ska tampas om samma plats: andraplatsen. Gästerna har kvalitéer som inte är att underskatta, även om det saknas stora stjärnor och sådana spelare som man ur svensk synvinkel har mindre koll på. Flera tuffa motståndare som pressats och satts stopp för förut.

Men när vi kokar ner det hela, finns det väl lite värde att hämta på hemmaspelen? Norge känns något vassare, har stått för två mycket starka insatser i kvalet – om vi bortser från de avslutande 20 minuterna mot Sverige –, och har inte minst en Tarik Elyounoussi i toppform. AIK-spelaren är allsvensk skytteledare och har på de sex senaste matcherna antecknats för åtta mål.

Stärkta av hemmaplansfördelen blir det Norge som får förtroendet och vi värderar den raka ettan vara värd en peng till allt från dubbla insatsen och uppåt. Hos Bethard får vi 2,05 gånger smeten för den.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – få 500 kr omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Norge vinner, rak etta
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, fredag 7/6
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.