Speltips inför Norge – Spanien 12/10: Fokus på Sveriges kvalgrupp

Spelbloggare Publicerat: 12 oktober 2019

Det är en för svensk del betydelsefull match som väntar mellan Norge och Spanien under kvällskvisten på lördagen. Gästerna har hittills varit fullt dominanta i kvalspelet, men här kan de bjudas upp till dans.

Annons:

Parallellt med Malta – Sverige, som såklart är huvudfokus, spelas Norge – Spanien på Ullevaal Stadion i Oslo. 20:45 är avsparkstiden och visas bäst på Sportkanalen eller streamas på C More Play.

Sex matcher av sex möjliga har Spanien vunnit under EM-kvalet, med en fantastisk målskillnad om 17-3, och precis som väntat kommer vara en del av mästerskapet i England 2020 – som en av de stora favoriterna. VM-fiaskot från i fjol har de sopat av axlarna och det ser mycket lovande ut inför framtida uppgifter. Gillar starkt vad de visat upp.

Lars Lagerbäcks Norge är förstås flera nivåer under Spanien, men alltjämt spännande och med EM-spel i sikte. De må ”bara” vara fyra, men har blott två pinnar upp till Sverige på andraplatsen samt en till Rumänien däremellan. De sistnämnda möter de i en huvudmatch nästa vecka och månaden därpå ska sex pinnar hämtas hem från de två matcherna mot Färöarna samt Malta.

Det är med andra ord tre nationer som tampas om den andra mästerskapsplatsen – och om Norge skulle plocka minst en pinne av Spanien, då kommer deras aktier att stärkas rejält i den striden. Framförallt nu när de redan är lite på efterkälken.

Annons:

Norge offensivt intressanta

Med Lars Lagerbäck vid rodret – är det bara det kollektiva försvarsarbetet som djupfokuseras på? Inte alls, av det här kvalet att döma. Norge visar upp stora kvalitéer även framåt och har varit inblandade i flera öppna, intressanta och fartfyllda 90-minutershistorier.

Norge har målat i alla sex kvalmatcher, däribland i den enda förlusten, Spanien borta (1-2), och bara hållit nollan i två; Malta och Färöarna. Anfallsmässigt finns bland andra Joshua King, huserandes i AFC Bournemouth, och ett av de nyare namnen i succémannen Erling Håland. Huruvida han får starta eller ej är oklart, men där finns sparkapital. 11 mål på åtta seriematcher för Salzburg i årets seriespel samt fyra på 106 spelminuter i Champions League.

Det är alldeles uppenbart att Norge, i rådande form, har nycklarna att såra vilket motstånd som helst i världen, däribland Spanien – och nu är det ett Spanien som kan spela förhållandevis avslappnat, med sex av sex vunna. Släpper på tyglarna något?

Dubbelt upp för att det ska målas åt båda håll får vi av Betway och det spelas med största glädje.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:45, lördag 12/10
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: