Speltips inför Norge – Sverige 26/3: EM-kvalsuccén fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 26 mars 2019

Ett skandinaviskt derby står på EM-kvalschemat för Sverige, borta mot sport- och ärkerivalen Norge. De senare nämnda presenteras som favoriter och det köper vi inte alls på förhand. Därför: ett spel placerat med både hjärta och hjärna.

Annons:

Tre premiärvinnare – Sverige, Spanien och Malta – och tre premiärförlorare – Norge, Färöarna och Rumänien. Grupp F i EM-kvalet inleddes å ena sidan med tajta matcher, men å andra sidan enbart med vinnare och förlorare.

Lars Lagerbäcks Norge hade ett fantastiskt UEFA Nations League i slutet av fjolåret och har kommit in i EM-kvalet med positiva känslor – att en plats till det stora mästerskapet faktiskt inte är utom räckhåll.

Väl stod de också upp i premiärmatchen borta mot ett stjärnspäckat Spanien. Förvisso stundtals utspelade, men med ett hårt defensivt arbete var det faktiskt nära att räcka till en pinne. I den 65:e minuten kvitterade AFC Bournemouths Joshua King till 1-1, innan spanjorerna kunde forcera in matchens sista mål minuterna därpå.

Men visst finns det mycket positivt att ta med sig hit, i hemmapremiären mot ärkerivalen Sverige – även fast Spanien naturligtvis, sett till alla skapade chanser, borde ha vunnit med tydligare siffror. Oavsett sport är det alltid någonting extra när de här länderna ryker ihop, med den djupa rivalitet som sitter rotad i flaggfärgerna.

”Tror inte Norge är sämre än vad Sverige är”

– Jag tror att det är två jämna lag. Jag tror inte Norge är sämre än vad Sverige är, sa Lars Lagerbäck på presskonferensen inför matchen.

Men har han rätt? Inte alls. Givetvis ett spel för galleriet. Lagens spelfilosofier, med det hårda och noggranna arbetet över hela banan, må vara närmast snarlika; spelare som tar sitt individuella ansvar för kollektivet – men den svenska spetsen är vassare och Norge har fler ömma punkter.

De svenska chanserna i matchen värderar undertecknad som betydligt större än vad oddsen vill ge sken av. Ska Norge överhuvudtaget värderas som favoriter? Det är ytterst, ytterst tveksamt. Kanske femtio-femtio, men känslan är faktiskt att Sverige ska axla det knappa favoritskapet.

Spelbolagen bjöd inför Sveriges premiär mot Rumänien på blågula värdesiffror – något som vi inte ville vara sena med att utnyttja. Den raka ettan rekades till oddset 1,81 och det prickade alltså in väl i och med att vinstsiffrorna skrevs 2-1. Målskyttar? Robin Quaison och Viktor Claesson.

Insatsen var knappast prickfri, men tveklöst mer än acceptabel. Det har sett bra ut sedan länge tillbaka; ett såväl mästerligt VM-kval som mästerskap och det toppat med en förstaplats i Nations League-gruppen.

Det är förstås ett minus att Emil Forsberg, som var extremt missnöjd med att ha blivit utbytt i premiären, har lämnat samlingen och det verkar finnas en del motsättningar i det svenska landslaget överhuvudtaget i övrigt – men prestationerna lovar fortsatt mycket, en efter annan.

Sverige spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort – till 1,76 gånger pengarna hos LeoVegas. Vi har helt enkelt svårt att se Janne Anderssons mannar förlora här.

Annons:
  Rygga spelet hos LeoVegas – Få en unik bonus: 2 000 + 200 kr!
18+ År – Regler & Villkor gäller, Stödlinjen

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/3
TV:  tvfyra logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: