Speltips inför Rumänien – Spanien 5/9: Fokus på Sveriges grupp

Spelbloggare Publicerat: 5 september 2019

Ett Rumänien som hellre tar det säkra före det osäkra behöver inte betyda att en tillknäppt och målsnål match väntar när världsjätten Spanien kommer på besök till Arena Nationala i Bukarest.

Annons:

När Spanien är i farten finns det alltid ett stort intresse. Världsspelare på varenda position. Klassfotboll. Och allt vad det innebär. Ur svensk synvinkel är det här emellertid extra spännande.

Grupp F i EM-kvalet handlar det om. Samma grupp där Sverige är medverkande i, och parallellt med denna match ställs de mot Färöarna. Är du ute efter vårt speltips därifrån? Läs det här!

Spanien kommer med största säkerhet plocka förstaplatsen, så pass mycket bättre de är än övriga kvalkonkurrenter. Samtliga fyra matcher har vunnits, senast med 3-0 över Sverige, och målskillnaden är 11-2. Vinst här och mästerskapsplatsen kan tituleras som helt klappad och klar.

Rumänien, då? De är en av de stora huvudkonkurrenterna – den stora? – till Sverige i kampen om den andra EM-platsen. De har vunnit två matcher, spelat en lika och förlorat en och innehar då andraplatsen på bäst målskillnad. Även Norge är en konkurrent att beakta, två pinnar bakom.

Roberto Moreno har varit spansk förbundskapten sedan juni månad efter att Luis Enrique klivit ned från sin post till följd av sin dotters sjukdom – en som hon häromveckan tragiskt förlorade kampen mot. Djup sorg. Det här blir Morenos som huvudaktör första match vid spakarna.

Annons:

Minst tre mål

Tidigare har Rumänien visat prov på ett solitt försvarsspel; släpper in förhållandevis få mål. Detta visades inte minst prov på i UEFA Nations League med flera hållna nollor.

Men! Här i EM-kvalet har det varit andra bullar och istället flera höjdarmatcher, ur neutral synvinkel, med rena målpartaj. Fyra av fyra matcher har klivit över 2,5-målslinan, tre av dem över 3,5-ditot. Mot såväl Norge som Sverige släpptes två mål in. Dessa matcher på resande fot, men trots hemmaplansfördelen är det här en tuffare batalj. Klart tuffare.

Spanien kan vi vänta oss samma normala från; bollinnehavs- och passningsfokuserad fotboll. De har varit lite på dekis de senaste åren, men steppat upp under EM-kvalet och levererat full pott – inte alltid genom att bjuda på briljant spel. Enda matchen som innehållit färre än tre mål var 2-0-vinsten borta över Malta. Norge värjdes undan med 2-1, Färöarna med 4-1 och Sverige med 3-0.

Trots ett förmodat försvarsinriktat hemmalag borde det finnas goda möjligheter för minst tre mål i matchen.

Över 2,5 mål spelas således till 1,90x hos Interwetten. 1-2?

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, torsdag 5/9
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.