Speltips inför Schweiz – Danmark 26/3: 1X2-spel

Spelbloggare Publicerat: 26 mars 2019

Andra matchen för Schweiz och premiären för Danmark. EM-kvalets sista matcher innan landslagssamlingarnas slut ska avverkas under tisdagskvällen. Från Basel och St. Jakob Park hittar ni ett sylvasst speltips, vid sidan av oddsen, allt inför matchen och startelvorna.

Annons:

Hur heta är inte Schweiz för närvarande? Besvikelsen i VM 2018, där man trillade ur åttondelsfinalen mot Sverige, har sopats av axlarna och i UEFA Nations League levererades det alldeles suveränt. Där väntar semifinal mot Portugal i sommar efter att man blivit bättre placerade än Belgien och Island i gruppspelsfasen.

Och det stora utropstecknet där var förstås 5-2-krossen av Belgien, fyllt av världsspelare, i hemmamötet. EM-kvalet öppnades dessutom precis som väntat, med en trea borta mot Georgien. Det dröjde en stund innan nollan lyckades spräckas, men ändå kändes det tokstabilt.

Danmark är en fullt kompetent motståndare och tillsammans med Schweiz är de favoriter till att de en av de två topplatserna – även om Irland är en uppstickare som inte helt ska viftas undan hur som helst. Grupp D innehåller även Gibraltar samt nämnda Georgien.

Hur står det då till hos nordborna? UEFA Nations League lyckades man väl i, fastän det knappast sprudlade om dem. Förra veckans vänskapsmöte mot Kosovo höjde däremot bara upp frågetecken och ett mål framåt på stopptid av den andra halvleken innebar att man kom undan med ett kryss.

Raka ettan synas

Gästande Danmark är stabila och svåra att slå, men kommer från en oroväckande prestation mot Kosovo – understrykas ska dock att det alltså var en match i vänskapens tecken – och vi ser dem som snäppet mindre vassa än Schweiz.

Schweiz går från klarhet till klarhet. Nations League-gruppspelet var extraordinärt utfört och EM-kvalpremiären stabil; en 2-0-vinst borta över Georgien. Gillar starkt deras spelarmaterial, det finns spets och viss bredd.

Ett stort minus är förvisso att storstjärnan Xherdan Shaqiri lämnat landslagssamlingen och återvänt till Liverpool med en skada. Han missar matchen tillsammans med Fabian Schär. Enormt avbräck, såklart, men på hemmaplan för de schweiziska chanserna till en fullpottare vara stora.

Den raka ettan kan absolut tas till oddset 2,30. Paf är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Schweiz vinner, rak etta
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/3
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.