Speltips inför Schweiz – England 9/6: Öppna spjäll

Martin Efvergren Publicerat: 8 juni 2019

Schewiz och England gick bet om finalplatserna och får nu istället göra upp om tredjeplatsen i Nations League. Att det kommer bli än mer öppna spjäll än i semifinalerna är ingen vågad gissning.

Annons:

Schweiz får stanna kvar i Portugal då den här matchen spelas i Guimaraes, medan England som spelade 24 timmar senare, måste förflytta sig från Nederländerna. På så vis är det fördel Schweiz.

Schweiz är ett landslag som har presterat på en jämnhög nivå över lång tid och en stor anledningen till det är sannolikt kontinuiteten på ledarsidan. Vladimir Petkovic har stått vid rodret sedan 2014 och har därmed, under fem års tid, etablerat ett vägvinnande spel.

Schweiz har, efter uttåget mot Sverige i VM, gjort en fin resa resa fram tills nu. Man har slagit Island hemma (6-0) och borta (1-2), förlorat (2-1) borta mot Belgien – vilket man sedan tog igen med råge då man vann hemma med hela 5-2.

Den stora plumpen i protokollet kom dock i senaste EM-kvalmatchen hemma mot Danmark. Trots en 3-0-ledning med drygt fem minuter kvar av matchen lyckades Danmark komma ikapp till 3-3 efter tre sena mål.

Nu väntar så ett England som haft vind i seglen under en lång tid. Efter succén i VM har Gareth Southgates landslag fortsatt på inslagen väg då man kom till mötet mot Portugal med fem raka vinster.

I gruppspelet i Nations League eliminerade man Spanien och Kroatien. Därtill har man vunnit sina två inledande matcher i EM-kvalet (mot Montenegro och Tjeckien)

Offensiven prioriteras

England har annars öst in mål över en lång period. På de senaste sex matcherna har man gjort 19 mål. Bland annat gjorde man tre då man bortaslog Spanien med 3-2 i höstas.

Även Schweiz har bjudit på ett antal målkalas på sistone. På de senaste fyra matcherna har man släppt in tio mål och gjort 11 – och det trots att motståndarna varit Belgien, Georgien, Danmark och Portugal.

Gareth Southgate har, efter VM, gått över från en fembackslinje till ett mer framåtlutat 4-3-3. Laget är således mer offensivt balanserat. Mot Nederländerna fick vi dock se någonting annat då man försvarade sig väldigt lågt genom hela matchen. En taktik som inte bar frukt i längden.

Till det här mötet lär vi få se två framåtlutade lag som prioriterar det offensiva före det defensiva. I potten finns prispengar och rankingpoäng och frågan är vilka som är mest motiverade och i vilken utsträckning som bästa lagen kommer till spel.

England står som favoriter men med tanke på att de spelade en längre match, fick kortare vila, samt tvingades resa till Portugal borde Schweiz vara minst lika sannolika som vinnare.

Vårt spel känns dock givet och det blir att det kommer göras mer än 2,5 mål totalt i den här matchen. Detta spelas till 1.77 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – få 1 000 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, söndag 9/6
TV:  tvfyra logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.