Speltips inför Skottland – Kazakstan 19/11: Full fart framåt

Spelbloggare Publicerat: 19 november 2019

Det låter inte som den hetaste av matcher – underhållande kan det dock bli. Skottland mot Kazakstan i kvällens EM-kval, en av flera mindre betydelsefulla matcher, och från oss levereras ett speltips från målmarknaden.

Annons:

Konkurrensen var inte mycket till just det, konkurrens. Grupp I:s toppduo, som därmed får spela EM 2020 nästa sommar, blev som väntat Belgien samt Ryssland.

Skottland, Cypern, Kazakstan och San Marino räckte helt enkelt inte till. Inte i närheten. Tätt mellan de tre förstnämnda, med de sistnämnda som solklara jumbos. Såklart.

För närvarande är det Skottland som parkerar på tredjeplatsen och Kazakstan är två under, på sämre inbördes statistik än Cypern, som under kvällen besöker Belgien, däremellan. En bortavinst skulle innebära att det blir ett platsbyte i gruppen. En liten, liten motivationshöjdare – tredjeplatsen. Mest för moralen.

Spännande för Skottland är att EM-hoppet alltjämt lever vidare, kvalspelet till trots – och det via den kommande playoff-fasen i UEFA Nations League. Gäller nu är med andra ord att bara försöka vässa på formen, samla krafterna och se framåt.

Här är det också Skottland som får axla det stora favoritskapet – med spelet för den raka ettan i siffror runt 1,60 – men anmärkas i samma veva är att Kazakstan i deras hemmamöte vann med hela 3-0. Ett på flera sätt och vis chockerande resultat. Mental fördel till vad som komma skall nu?

Annons:

Betydelselös match

Varken Skottland eller Kazakstan är fotbollsnationer som är förknippade med underhållning och offensiv frejdighet. Här finns det ändå en radda av faktorer som det facto talar för att vi kan få se en del mål. Fler än tre, till och med?

För Skottland har hela åtta av nio kvalmatcher innehållit minst tre mål, enda under var 2-0-vinsten borta över San Marino. Defensivt har de haft det svårt, som i premiären mot Kazakstan – 0-3 i baken. Nu kommer de från en 2-1-vinst över Cypern och visade där prov på offensiv effektivitet, men ett spel som fortfarande finns mer att önska av.

Och Kazakstan? De släppte faktiskt in mål mot San Marino – alltid ett enormt underbetyg – i samband med 3-1-vinsten borta senast. Även för deras del har det funnits ett överhängande måltema i matcherna; 6/9 över 2,5 mål.

Nu väntar alltså en match av försvinnande liten betydelse rent sportsligt. Ett Skottland som vill vässa på formen inför UEFA Nations League-playoffet. Två defensiver ur form. Inte speciellt mycket att förlora. Två lag som bjuder upp till dans?

2,17 gånger pengarna för över 2,5 mål är hur som helst i överkant. Unibet med oddset.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,17
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, tisdag 19/11
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: