Speltips inför Slovakien – Kroatien 6/9: Tungt kvalmöte

Spelbloggare Publicerat: 6 september 2019

Fredagen bjuder på mer EM-kval och ett av kvällens mest spännande av bataljer står Slovakien samt Kroatien för – och här har vi hittat ett skrällspel värt att sätta tänderna i.

Annons:

Grupp E återstartar när EM-kvalet fortsätter och därifrån är det två av de främsta aspiranterna på mästerskapsplatserna som ska tampas om tre färska pinnar. Räkna med nerv!

På pappret är gruppen en av de mest spännande sådana; Ungern, Slovakien, Kroatien, Wales och Azerbajdzjan. Enbart de sistnämnda är avhängda från kampen om att bli en del av topp två, vilket knappast kommer som en chock.

Slovakien och Kroatien har båda två vunna och en förlust vardera. I topp hittas Ungern med nio pinnar samt en match mer spelad. Wales har hamnat på efterkälken, men kan fortfarande skaka liv i det hela. Mer eller mindre varenda match är en nyckelmatch i grupp E, liksom denna.

På pappret är det, hur tabellen än ser ut, Kroatien som är den starkare av parterna – och även starkast i hela gruppen. De blev exempelvis VM-tvåa 2018 och har ett mittfält av absolut toppklass, med Luka Modric, Ivan Rakitic och Ivan Perisic som sticker ut allra mest. Oerhört spel- och passningsskickliga.

Mest namnstarka av pjäser i Slovakien är Marek Hamsik, som spelade i Napoli mellan 2007-2019. Nu spelar han i kinesiska Dalian Yifang. Håller han fortfarande samma nivå? Två mål blev det i alla fall i 5-1-krossen av Azerbajdzjan senaste landslagssamlingen.

Annons:

Slovakien ska inte underskattas

Undertecknad är förtjust i Kroatien, men här är det helt uppenbart att värdet finns på Slovakien – en motståndare som inte ska underskattas, särskilt när de är på hemmaplan. Gästerna kan vara hyfsat tillfreds med ett kryss här också, som situationen är i kvalet.

Det här blir Slovakiens andra hemmamatch det här kvalspelet och i den första matchen värjdes Ungern undan med två mål mot noll. De ser hyfsat starka ut och har alla chanser att undvika förlora denna afton.

Vad som ska värderas in i analysen är att Kroatien känns kalla och är svårt skadeskjutna. De har kommit undan knappt i hemmamötena, med uddamålen, mot Azerbajdzjan och Wales samt förlorade när Ungern besöktes. Absolut senast, även om det ska nämnas att rotationen var stor, föll man med 1-2 mot Tunisien.

Här saknar kroaterna Ivan Rakitic, Mateo Kovacic och Mijo Caktas. Tunga avbräck och det tär såklart på såväl spetsen som bredden.

Slovakien +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – tas omedelbart till 1,80 x insatsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Slovakien +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, fredag 6/9
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.