Speltips inför Slovakien – Wales 10/10: Hemmafavorit

Spelbloggare Publicerat: 10 oktober 2019

Wales är extra pressade att inte förlora, men borta mot Slovakien ska värdskapet ses som relativt klara favoriter och vi synar dem med största glädje till rådande odds. Risk för dipp? Skynda, fynda!

Annons:

En förlust för endera parten skulle kunna bli helt förödande, och kanske i synnerhet för Wales. Grupp E i EM-kvalet är en nagelbitare och kan bli en sådan ända in i det sista. Fyra nationer som slåss om två mästerskapsplatser samt en i form av Azerbajdzjan som är avhängda.

På toppen av kullen återfinns Kroatien med tio pinnar, Slovakien liksom Ungern därefter på nio och Wales på sex, men då med matchen mindre spelad än konkurrenterna. Jämnt strå, med andra ord, men när Kroatien står för kommande motstånd till Wales i slutet av veckan är pressen betydande redan inför denna match.

Blandad kompott i prestationer samt resultat har det varit från såväl Slovakiens som Wales sida under kvalet. Ganska väntat, så jämna styrkeförhållandena är i den här konkurrensen. Närmast helt öppet bakom VM-silvermedaljören, Kroatien.

Komna från vinster är det emellertid som Slovakien och Wales ska mäta krafterna. De förstnämnda stod för en imponerande vinst när de värjde undan Ungern med 2-1 på resande fot medan Wales hade oväntat stora bekymmer med Azerbajdzjan på hemmaplan, var de vann med identiska siffror efter att Gareth Bale smällt in vinnarbaljan i slutminuterna.

Nämnvärt är att Slovakien har Denis Vavro avstängd till följd av fylld varningskvot. Annars är det inte mycket av nyhetsvärde på truppfronten.

Annons:

Hemmaplansfördelen den stora skillnaden

Gareth Bale kan alltid vara den stora skillnaden på planen, oavsett match och motstånd. Där har Wales ett utsökt kort. Men annars värderar vi skillnaderna Slovakien samt Wales emellan, spelare för spelare, som små. Väldigt jämnstarka.

Det största slovakiska namnet är förstås i Marek Hamsik och även om han numera spelar fotboll i Kina, avrundar karriären, finns det mycket klass i honom och det har vi fått bevisat under kvalet. Han spelade trots allt i Napoli så sent som förra året. Det försvinner inte direkt.

Och vad är då skillnaden inför matchen? Hemmaplansfördelen, såklart. Den spelar en central roll, som alltid, men kanske framförallt när det annars är så pass svårt skilja parterna åt. Bestämmer – nåja, nästan – vem som ska ta kommandot, taktpinnen och sätta tempot i matchen.

Dessutom kommer Slovakien från en mycket stark insats och vinst borta över Ungern medan Wales hade stora, stora bekymmer med ett iskallt Azerbajdzjan. Observeras ska också att gästerna förlorat deras två kvalbortamatcher – mot Kroatien samt nämnda Ungern. Tredje raka nu?

Slovakien +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid kryss – spelas till 1,72x hos YoBetIt.

Annons:
  Rygga spelet hos Yobetit – Få 150% bonus, upp till 1 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Slovakien +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: YoBetIt
Spelstopp: 20:45, torsdag 10/10
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: