Speltips inför Spanien – Malta 15/10: Rejäl överdrift – bäddat för trevligt spel

Spelbloggare Publicerat: 15 november 2019

En av de stora fotbollsmetropolerna i Europa, Spanien, som också i teorin kan säkra deras solklara plats i EM 2020 – mot den lilla blåbärsnationen Malta, men som defensivt brukar kunna hålla fortet uppe förhållandevis väl. Visst har vi en alldeles för stor favorit på förhand här?

Annons:

Bland de bästa spelarna i världen mot helt anonyma sådana i den europeiska fotbollsvärlden. Att Malta skulle förmå att sätta stopp för Spanien på Estadio Ramón de Carranza vore en praktskräll utöver det vanliga. Vi kan väl låta oddsen tala sitt klara språk? 1,02 som marknadsbästa!

Visst nedåtspirande formspiral är det emellertid som visats upp i Spanien efter att ha vunnit de sex inledande kvalmatcherna, flera storartade siffror – nu med dubbla bortakryss, det ena mot Norge och det andra mot Sverige. Men det är ändå inte resultat att skämmas över och platsen i topp ska vara helt ohotad.

Snarare är det fajten om gruppens, grupp F, andraplats som är av sportsligt intresse. Blir det Sverige, Rumänien eller kanske till och med Norge som tar den?

Malta öppnade kvalet med att vinna över gruppens andra slagpåse, Färöarna, vilka man under den förra samlingen däremot förlorade med noll mål mot ett mot. Det var en besvikelse, i en match där möjligheterna på förhand såg bra ut. Nu blir det mest sannolikt en plats som jumbo i gruppen. Övriga sex matcher har också förlorats.

Annons:

Malta lyckas hålla siffrorna nere

Mycket till offensivt spel eller offensiv kapacitet finns det inte i Malta, men de är ändå en av de blåbärsfotbollsländer i Europa som på senare år fått bättre pejl på försvarsspelet; den defensiva organisationen. Sällan de blir överkörda av med förkrossande siffror, inte heller i de tuffare av matcher. Som denna, alltså.

I hemmamötet mot Spanien höll de exempelvis siffrorna till 0-2 och maxsiffrorna har varit 0-4, mot både Rumänien samt Sverige. Här kan det bli på tal om någonting liknande. Nollade, men utan att bli totalt överkörda. Som det sett ut i merparten av matcherna.

Att Spanien dessutom haft problem och svårt att delvis komma till stora chanser och delvis förvalta de som skapats de två senaste matcherna, dubbla 1-1-resultat, kan även det tala för att siffrorna inte skjuter rakt upp i höjden.

3/4-0?

Vårt speltips inför matchen blir under 5,5 mål till 1,71 gånger pengarna hos Betsson. Ett plushandikapp på Malta kan också fungera. Bara att välja och vraka det spel som känns bäst. Båda alternativ duger väl.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,71
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 15/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: