Speltips inför Spanien – Rumänien 18/11: Batterierna urladdade

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2019

Har batterierna laddat ur nu? Det är vad vi misstänker, för Rumäniens del. Inför kvalets sista match, borta mot Spanien på Wanda Metropolitano i Madrid, är risken att det blir att totalt åka av. Kross väntar?

Annons:

Gällande Spanien var det sedan en bra tillbaka klart; EM 2020 är nått. Allt annat hade varit ett fiasko modellen större. Men takten verkar man inte vilja slå av på ännu – förra veckans match mot Malta vann man med 7-0 (!). Extra uppseendeväckande var det att så många som sju spelare antecknades i målprotokollet.

Över de nio spelade matcherna under kvalet har Spanien fortfarande en nolla i förlustkolumnen, 7-2-0 mer bestämt. Kryssen kom borta mot Sverige samt Norge, båda matcherna precis före den här totala krossen av Malta. Målskillnaden, 26-5. Givetvis, precis som siffrorna avslöjar, hållit en helt annan nivå än konkurrenterna.

Positiva känslor, EM 2020 att se fram emot och väl där en av de stora favoriterna. Det är verkligheten för Spanien just nu. På andra sidan är det inte lika muntert, för att uttrycka det milt. Rena motsatsen.

Rumänien fick nämligen deras EM-dröm släckt i samband med förra veckans hemmamatch mot Sverige, vilken de behövde jaga segern i och som mest få ett kryss. Istället – 0-2 på tavlan. En första halvlek där de inte alls fick till det eller lyckades hänga med i det tempo som sattes av de svenska spelarna.

EM-kvalet har varit av blandad karaktär i resultat liksom prestationer från Rumänien, men när det väl var så pass nära är det klart att besvikelsen är stor över missen. Bara att ladda om och åtminstone försöka stå för en bra insats här och nu.

Annons:

Luften gått ur Rumänien?

En match av mindre stor betydelse. Spanien EM-klara. Rumänien som missar mästerskapet. Heder, ära och rankingpoäng är det enda som finns i potten – och som situationen ser ut för närvarande; räcker det för bortalaget att hitta gnistan? Det ställer vi oss starkt tveksamma till.

Det har alltså bara gått tre dagar sedan urladdningen, den bittra förlusten mot Sverige och därmed beskedet att det inte blir mästerskapsfotboll. Hur ska man då orka ladda upp inför en match som denna?

Dessutom var insatsen i matchen senast inte mycket att glädjas över. 0-2 på hemmaplan. En första halva under all kritik. Nu väntar en, på pappret, ännu svårare uppgift.

Spanien kan såklart komma att rotera en del i startelvan, testa en del nytt och låta uppstickare eller normalt bänkspelare få visa framfötterna. De har dock en bredd utöver det vanliga, en helt annan än Rumänien, för exempel, och kommer ändå kunna ställa ut en startelva av värdsklass. En som hade kunnat vinna över vilket motstånd som helst.

En lite enkel resa till segern som mot Malta (7-0) blir det med all säkerhet inte, men förvånas inte om Spanien vinner det här förbryllande enkelt – mot en (eventuellt) helt urladdad motståndare. 3/4-0?

Spanien -2,0 mål (asian handicap) tar vi utan att överhuvudtaget blinka till strax under dubbla insatsen. Pengarna tillbaka om de vinner med exakt två mål.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se. Fler detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Spanien -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,93
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, måndag 18/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: