Speltips inför Sverige – Färöarna 18/11: EM 2020-firande på Friends Arena

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2019

EM 2020 är redan säkrat för Sverige och när Färöarna kommer till Friends Arena i kvalets avslutande match blir det av allt att döma en del testande från förbundskapten Janne Andersson. Hur kommer det påverka matchen? Här: odds, allt inför matchen, stream och – speltips.

Annons: RISKFRITT SPEL: 450 kronor på matchen, som ny kund hos Betfair Spelbörs. Regler & villkor gäller. 

Snabblänkar: Oddsjämförelse | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna

Annons:

En utsökt första halvlek, en Emil Forsberg som briljerade och 2-0 – ett resultat som stod sig tiden ut, över de 90 minuterna. Vinsten över Rumänien betyder att Sverige redan är klara för festen i EM 2020. Gruppens andra plats dit plockades, föga förvånande, av ett totalt dominerande Spanien.

Det har varit ett fantastiskt EM-kval för svensk del, en värdig uppföljning på det lyckade världsmästerskapet 2018, vilket toppades med en ärofylld kvartsfinal. När mådde svensk fotboll såhär bra senast? Det är inte bara på landslagsnivån, utan med svenska klubbar som under de senaste åren också nått ut på de europeiska scenerna.

Måndagens match på Friends Arena blir med andra ord bara ett stort firande och mot ett Färöarna vars kvalitéer är – milt uttryckt – begränsade, kan det mycket väl bli att leka av. En kväll för blågula supportrarna att sätta tänderna i och bara njuta av.

Färöarna ser ut att bli näst sist i kvalgruppen, före Malta, och att – om – undvika jumboplatsen är bara det en skalp. Utöver 1-0-vinsten hemma över den nämnda konkurrenten, är resterande åtta matcher förlorade. Fokus i den stora merparten av matcherna, så fort nivån höjs från det europeiska bottensträsket, är att hålla siffrorna nere.

Annons:

Sverige vinner solklart – rotation till trots

Men det är knappast en match utan betydelse för Sverige, som ställt in siktet på den tredje seedningsgruppen istället för den fjärde till mästerskapet. Det skulle innebära bättre chanser till enklare motstånd. Rotation, kanske till och med i större delen av startelvan, väntas dock.

– Det är stor skillnad på tredje och fjärde seedningsgruppen, så för mig är det jätteviktigt att vinna. Att jag matchar andra spelare har inte med att göra att jag underskattar matchens betydelse. Däremot vill jag gärna se spelarna som inte fått spela, säger Janne Andersson inför matchen.

Men ändå ska väl Färöarna bara sopas mattan av? Känslan är att marknaden värderat in rotationssannolikheten lite väl. Vi kunde exempelvis se Norge krossa Färöarna med fyra mål mot noll i Oslo förra veckan. Det omvända mötet med detta vann Sverige med identiska siffror. Den stora merparten av kvalets matcher har förlorats med klara siffror.

Och att plocka in spelare som Alexander Isak, Marcus Danielson och Dejan Kulusevski – alla fantastiskt formstarka – kan kanske till och med innebära en positiv boost. Spelare som redan nu nosar på att vara startpjäser, och med Isak och Kulusevski som i framtiden förväntas vara generaler i landslagströjan.

-3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tremålsvinst – på Sverige spelas till 2,08 gånger pengarna hos Bethard. Vi har svårt att se siffrorna stanna nere här i afton, så där finns det utan tvekan värde att tälja.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige -3,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,08
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, måndag 18/11
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: