Speltips inför Sverige – Malta 7/6: EM-kval och dagens bästa speltips

Spelbloggare Publicerat: 6 juni 2019

Malta – en ”walk in the park” för Sverige i EM-kvalet? Var inte så säkra på det! Blågult favoritskap gäller på Nationalarenan, men knappast i den mån som oddssättarna vill antyda. Ett skrällspel är identifierat.

Oddsboost inför Spanien – Sverige: 6,0 på spansk seger & 100,0 på svensk dito. Läs mer här.

Annons:

– Ett lag som inte hör till den bättre gruppen, men heller inte är någon slagpåse, säger Sveriges scout Tom Prahl om det kommande motståndet till Fotbollskanalen.

Efter två och en halv månad vankas det svensk landslagsfotboll återigen och det handlar om EM-kvalet. Blåbärsnationen – om de kan tituleras som en sådan? – Malta står för nästa hinder och nästa vecka väntar en, på pappret, betydligt tuffare batalj mot Spanien.

De två inledande kvalmatcherna lämnade till största del positiva besked såväl samt relativt starka resultat. I premiären städades Rumänien av med två mål mot ett och därefter spelade man lika, 3-3, i en nagelbitare till match mot grannlandet Norge.

Matchen mot Norge hade i princip allt som kan önskas av en fotbollsmatch, ur neutral synpunkt. Sverige hade en 0-2-uppförsbacke i inför de avslutande 20 minuterna, för att sedan vända till 3-2 och till sist släppa in en kvitteringsbalja i den absolut sista sekunden när klockan tickat upp till 96 minuter.

Någon EM-diskussion finns överhuvudtaget inte runt Malta, som är betraktade som ett blåbär, om än inte det minsta, på den europeiska fotbollsscenen. De har hittills mäktat med en vinst, den kom över Färöarna, och en väntad förlust som kom mot Spanien.

”… kan dröja innan försvaret luckras upp”

Vi kan bara understryka vad Sverige-scouten Tom Prahl uttryckt om Malta inför matchen – att de inte tillhör den högre hyllan av fotbollsnationer, men absolut inte ska värderas som en slagpåse. Det kan komma att behöva fajtas för den här trean, som alla räknar med hamnar hos blågult.

Malta har under de senaste åren kraftigt förbättrat deras försvarsspel och blir alltmer sällan rentav överkörda av motstånden, utan brukar kunna hålla det relativt tätt – även om vinsterna ekar med sin frånvaro. Här saknas förvisso kaptenen och landets bästa målskytt genom tiderna, Michael Mifsud, men i en match som denna lär det handla försvinnande lite om anfallsfotboll för Maltas del.

Man kan exempelvis se på matchen mot Spanien senast, som förlorades med 0-2. God arbetskapacitet som visades upp, spelare som jobbar hårt för varandra. De kommer försöka krympa ytorna rejält här mot Sverige och det kan dröja innan försvaret luckras upp.

Sverige är förstås ett betydligt bättre fotbollslag. Det är odiskutabel fakta. Men det behöver, som nämnt, inte betyda att siffrorna skjuter rakt upp i höjden och dessutom har man en match mot Spanien kort inpå att beakta. Gäller att göra jobbet och samtidigt spara på krafterna. Vid en bekväm ledning kan det komma att bytas ut stjärnpjäser.

Senast Sverige vann en match med siffror större än tre måls marginal var i oktober 2017, mot Luxemburg, och sedan dess har 24 matcher avverkats. Den sviten tror vi kommer förlängas efter dessa 90 minuter. 2-0, kanske?

Malta +3,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max tre mål, spelar lika eller vinner matchen – tas till 1,65x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Sätt in 100, spela för 600 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Malta +3,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (Annons: 500% bonus upp till 500 kronor!)
Spelstopp: 20:45, fredag 7/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.