Speltips inför Sverige – Norge 8/9: Superspel till uppsnackade derbyt

Spelbloggare Publicerat: 8 september 2019

Nu smäller det! Derby! Nyckelmatch! Jakten på EM 2020. Sverige mot Norge på Friends Arena i Solna – och hos Spelbloggare.se hittar ni matchens bästa speltips, alla odds, statistiken och startelvorna.

Annons:

Håll i hatten! Landslagssamlingens stora nyckelmatch för svensk del väntar under söndagskvällen och det är inte vilket möte som helst…

1. Spanien, 5: 5-0-0, 15p, +10 mål
2. Sverige, 5: 3-1-1, 10p, +5 mål
3. Norge, 5: 2-2-1, 8p, +3 mål
4. Rumänien, 5: 2-1-2, 7p, +5 mål
5. Malta, 5: 1-0-4, 3p, -10 mål
6. Färöarna, 5: 0-0-5, 0p, -13 mål

Spanien ska förstås inte rås på i det här kvalet. De blir med all säkerhet etta och kampen om andraplatsen står mellan dessa nationer samt Rumänien, som i deras tur tar emot Malta parallellt till denna match. Där kan nästan tre pinnar helt räknas in, varpå det kan komma att bli ett ännu stökigare getingbo.

Under veckan krossade Sverige Färöarna med 4-0 och behövde då inte slösa de minsta på krafterna; kan komma hit i fräscht skick. Alexander Isak var den främsta i strålkastarljuset med sina två fullträffar redan den första kvarten av matchen. Är väl förtjänt av en startplats på nytt?

Lars Lagerbäcks Norge plockade även de en mycket stabil fullpottare utan större kraftansträngning när de tog emot Malta på Ullevaal Stadion i Oslo; 2-0 i halvtid och dito efter fulltid.

En snackis inför derbyt har varit Alexander Isak mot Martin Ödegaard, som båda spelar tillsammans i Real Sociedad och som snackat upp varandra väl. Vem tar huvudrollen denna afton?
– Han är absolut en av de största talangerna som jag har spelat med. Han är en stor talang och kommer att bli en klasspelare, sa norrmannen till NRK i veckan.

Annons:

Ännu en målfest

3-3 slutade det när Norge och Sverige mötte varandra för tre månader sedan – en match där Sverige vände 0-2 till 3-2 under de avslutande 20 minuterna, för att norrmännen med den sista bolltouchen utjämnade. En match som hade allt; intensitet, nerv och såklart – mål.

Givetvis kan man inte räkna med en målexplosion av samma storlek här, men det borde fortfarande finnas större målmöjligheter än vad spelbolagen och dess oddssättare vill ge sken utav.

Lars Lagerbäck må vara mest känd för sitt defensiva fokus, men här under EM-kvalet har matcherna av tuffare karaktär sett annorlunda ut; 1-2 mot Spanien, 3-3 mot Sverige och 2-2 mot Rumänien.

Och Sverige? Sex raka matcher över 2,5-målslinan och en mycket spännande Alexander Isak på topp. Flera målfester här i EM-kvalet.

Som oddsen står nu vore det dumt att inte investera i ett överspel och vi plockar det på 2,5-målslinan till 2,25 gånger degen hos Betsson. Den som vill ta det säkra före det osäkra kan kliva ner på 2,0-ditot till trevligt betalt även där. 2-1/2?

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, söndag 8/9
TV:  tvfyra logo spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.