Speltips inför Tjeckien – Kosovo 14/11: Blytung kvalbatalj

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2019

En av torsdagens mest betydelsefulla och spännande av EM-kvalmatcher bjuder Tjeckien och Kosovo på. Räkna med en tuff historia, där skrällen inte är att vifta undan som en omöjlighet. Långtifrån.

Annons:

1. England, 6: 5-0-1, 15p, +20 mål
2. Tjeckien, 6: 4-0-2, 12p, +2 mål
3. Kosovo, 6: 6-3-1, 11p, +2 mål

Två av platserna leder till EM 2020 och allt talar för att det bara blir en av dessa nationer som når dit. England lär säkra deras biljett i den parallella matchen med denna, hemma mot ett på sin höjd mediokert Montenegro.

Så, blir det Tjeckien eller Kosovo? Den stora fördelen är de förstnämndas, redan nu en pinne före samt med en, på pappret, mer tacksam söndagsmatch och kvalavslutning; Bulgarien borta medan Kosovo tar emot England.

Men en skräll här och det är helt öppet, inte minst om Kosovo – vilket är mycket möjligt – då möter ett England utan någonting av värde att spela för. Potentiell rotation och såklart motivationsskillnad, i så fall.

Hur det än slutar är det bara att höja på hatten för Kosovo, hur de under de senaste åren utvecklats och hur detta kvalspel tagits an. De spelar en optimistisk fotboll med något begränsat material och har alltså bara förlorat en av sex matcher; England borta, 3-5 på tavlan.

Även Tjeckien saknar större stjärnor, men värderas av spelbolag och oddssättare vara på nivån ovanför motståndarna. Rättvisande eller ej? Svårt att säga. Förra måndens landslagssamling bjöd på en historisk storskräll när England värjdes undan med 2-1, fastän man bara minuter in i det hela hamnade i uppförsbacke. Ger ringar på vattnet till nu? Gett dem fördelen i kampen om (i första hand) andraplatsen, åtminstone.

Enda rapporterade skadeavbräcket inför matchen är på Kosovos Vedat Muriqi.

Annons:

Frejdigt Kosovo kan skrälla!

Så sent som för ett par månader sedan vann Kosovo över Tjeckien här i EM-kvalet, 2-1 på Fadil Vokrri Stadium, och vi ser dem med en fin chans att lösa ett bra resultat på nytt. Behöver jaga trepoängaren här och även om det inte skulle räcka ända in i kaklet – visst bör det bli en tät historia?

Gillar starkt vad Kosovo visar upp. Oavsett motstånd har de försökt spela deras fotboll; en offensiv, om ön ibland lite dumoffensiv, med snabba och målinriktade anfallsattacker. Bara en förlust hittills, i den tuffaste möjliga matchen, och konsekvent bra insatser.

Tjeckiens seger över England i all ära, men delvis på grund av den övervärderas de inför matchen. Spelarmaterialet är fortfarande anonymt och över de sex spelade matcherna anser vi inte att se sett direkt bättre ut än Kosovo.

+1,0 mål (asian handicap) på Kosovo spelar vi till oddset 1,73 hos Unibet. Gäller då är insatsen tillbaka om de skulle förlora med uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kronor i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kosovo +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,73
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, torsdag 14/11
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: