Speltips inför Turkiet – Island 14/11: EM-platsen 2020 ska säkras

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2019

Nu är det på allvar sista chansen för Island att skaka liv i EM-drömmen 2020. För det krävs det att de vinner borta över utropstecknet Turkiet. Lyckas de? Vi ställer oss starkt tveksamma till den saken.

Annons:

1. Turkiet, 8: 6-1-1, 19p, +13 mål
2. Frankrike, 8: 6-1-1, 19p, +16 mål
3. Island, 8: 5-0-3, 15p, +2 mål

Observera att inbördes möten överordnar målskillnaden, varpå Turkiet hittas på förstaplatsen för fransoserna.

Är racet kört? I teorin, inte – men det ska fruktansvärt mycket till för att Island, under förbundskaptenen Erik Hamrén, ska roffa åt sig en av de två topplatserna. Dels måste den här matchen vinnas, liksom den avslutande mot Moldavien medan Frankrike ska svika mot desamma samt Albanien eller Turkiet mot Andorra i sista matchen.

Inte mycket till hopp, med andra ord. Större under har dock inträffat och såvida den praktiska möjligheten finns kvar, finns det överhuvudtaget ingen anledning till att inte gå för det. Segern är allt som räknas på Türk Telekom Arena i Istanbul.

Positiva minnen från det omvända mötet med detta står Island stärkta av – en 2-1-vinst i Reykjavik. Oväntad matchhjälte då blev mittbacksklippan Ragnar Sigurdsson, med ett förflutet i IFK Göteborg och numera i ryska Rostov, med sina två mål. Också fortfarande hans enda under det här kvalspelet.

Men i kampen om en av de två EM-platserna har de dubbla förlusterna mot Frankrike samt den oväntade torsken borta mot Albanien förrförra månaden satt käppar i hjulen. Nu är uppförsbacken brant, oerhört brant.

Turkiet har haft ett mäkta imponerande kval hittills och ser nu med största säkerhet att bli en del av nästa års stora mästerskap. Framförallt insatserna mot ”Les Bleus”, som alltså är världsmästare, sticker ut; vann med 2-0 hemma och fick senast 1-1 borta.

Annons:

Turkiet bättre än Island just nu

Det är bara att slå fast att Turkiet ser bättre ut än Island för närvarande och med ett bortalag som måste gambla, läs: vinna, för att hålla mästerskapsdrömmen vid liv kan det mycket väl dyka upp fina möjligheter att ställa om samt sätta spiken i kistan för turkarna. Vinner inför hemmapubliken i Istanbul?

På hemmaplan har Turkiet vunnit alla deras kvalmatcher, däribland alltså över Frankrike och desamma spelade de lika mot på bortaplan senast. Det följde upp tre raka fullpottare. Turkiets landslag mår fantastiskt bra just nu och nu kan de vara så lite som 90 minuters fotboll borta från att säkra EM 2020.

Island känns mindre heta. ”Bara” 2-0 hemma över Andorra senast. Dessförinnan 0-1 i baken mot Frankrike, även det i Reyjkavik, samt en 2-4-förlust från när Albanien besöktes. Har verkligheten kommit ifatt Erik Hamréns mannar?

För den raka ettan erbjuds vi 1,80 gånger degen av 888sport och det är klart värt att kasta in ett par polletter på.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Turkiet vinner, rak etta
Odds: 1,80
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00, torsdag 14/11
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: