Speltips inför Tyskland – Vitryssland 16/11: Kross att vänta

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2019

Vitryssland – det ska väl vara en enkel nöt att knäcka för ett helmotiverat Tyskland, dessutom på hemmaplan? Det väntar åtminstone vi oss, varpå ett favoritspel plockas ut som speltips.

Annons:

Andraplatsen bakom Holland, på sämre statistik i de inbördes mötena efter 3-2-vinsten borta och 2-4-förlusten hemma. Där står Tyskland i EM-kvalet och nu ska slutspelsplatsen bara säkras. Nordirland, vilka också möter Holland parallellt med denna match, är en trea bakom och de ska man – nu med klar inbördes fördel – möta nästa vecka, i den sista av kvalmatcher.

Det skulle alltså krävas ett under för Nordirland att peta ned Holland eller Tyskland från de två toppplatserna, som leder ut i EM 2020. Men låt oss leka med tanken att Vitryssland slår på stort och skräller här, då förändras förutsättningarna avsevärt…

På sex matcher har Tyskland i alla fall vunnit fem stycken, förlusten kom, som nämnt, borta mot Holland. Gjort vad man kan önska samt kräva. 19-7 i målskillnad. Ett av de mer namnstarka liksom slagkraftiga fotbollslandslagen i världen.

Gällande Vitryssland var EM-platsen förstås inte ens aktuell inför kvalspelet. De har ytterst begränsade fotbollsresurser och få spelare som varit på de större scenerna. Ännu färre som varit framstående där. Mestadels inhemskt, från storklubbarna. Dessutom ett, på vissa positioner, ganska åldersdigert lag. Speciellt bra? Inte. Spännande? Inte.

Idel förluster, förutom i mötena mot Estland, som man vann över borta och spelade lika mot hemma, har det också blivit i EM-kvalet. Väntade utfall.

Annons:

Väsentlig klasskillnad

På minussidan? Det som talar emot Tyskland. Avbräcken på Emre Can, Marco Reus samt Kai Havaertz. Annars talar exakt allt för en hemmavinst denna lördagskväll; klasskillnaden, hemmaplan och motivation.

Det bör inte bara bli en trea för värdskapet, utan en sådan med större siffror. Skillnaderna är så pass fundamentala parterna emellan.

Omvända matchen vann Tyskland med två mål mot noll och såhär på hemmaplan väntar vi oss en ännu bekvämare historia mot de tre pinnarna. De enkla matcherna brukar Tyskland leverera väl i, som när Estland totalkrossades med 8-0 på hemmaplan och med 3-0 borta senast. Ett motstånd som kan jämföras med Vitryssland, i ren och skär kvalitet.

Tyskarna har en tendens att bara köra på, framåt, och tempot lär inte slås av på bara för att det skulle stå exempelvis 1- eller 2-0 i matchen. 5-0, kanske?

Spelet blir Tyskland -2,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med exakt tre mål – till 1,72x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Tyskland -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,72
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, lördag 16/11
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: