Speltips inför Wales – Kroatien 13/10: Starkt spel presenteras

Spelbloggare Publicerat: 13 oktober 2019

Det är förvisso ett relativt hemmastarkt Wales som får besök av Kroatien på Cardiff City Stadium, men så pass stora som skillnaderna är ser de kroatiska spelen ändå ut att vara de av spelintresse.

Annons:

Grupp E, EM-kvalet:
1. Kroatien, 6: 4-1-1, 13p, +8 mål
2. Slovakien, 6: 3-1-2, 10p, +2 mål
3. Ungern, 6: 3-0-3, 9p, -2 mål
4. Wales, 5: 2-1-2, 7p, +0 mål
5. Azerbajdzjan, 5: 0-1-4, 1p, -8 mål

Det är med andra ord fyra nationer som tampas om de två mästerskapsplatserna. Given fördel för Kroatien, precis som var väntat på förhand, medan det är desto mer öppet bakom. Wales, med matchen mindre spelad, kan kliva upp på samma skörd som Slovakien står på när matchen summerats.

Men ja, då måste de alltså vinna över ett stjärnspäckat Kroatien som under veckan värjde undan Ungern med bekväma tre mål mot noll – ett resultat prydde tavlan redan i halvtidspausen – och i den andra halvleken missades en straffspark och ett par hetare chanser därutöver.

Wales var de som spräckte nollan när de på bortaplan ställdes mot Slovakien i veckan, men 1-1 kom i upptakten av den andra halvleken och precis så slutade det också – trots en man mer på planen under slutminuterna. Rättvisande utfall sett till hur matchen utvecklades. Av största betydelse att Wales undvek att torska.

Annons:

Inget snack om saken – fördel Kroatien

Större press på Wales.
Hemmaplan.
En viss Gareth Bale i spetsen.

Men visst ska ändå Kroatien vara klara favoriter? Wales har, utöver Bale, vars form dessutom är lite sisådär, inte överdrivet mycket spets och lever mycket på den kollektiva styrkan; försvarsspelet.

Och Kroatien? De blev alltså VM-tvåa förra sommaren. De har ett mittfält av absolut världsklass. Insatsen i veckan, mot Ungern, var helgjuten – en 3-0-kross och siffrorna hade mycket väl kunnat bli större. Kommer hit med positiva känslor och de ska föra dansen i Cardiff.

Även oddssättarna plitar ned Kroatien som favoriter, vilket vi också menar att de ska vara, men frågan är om favoritskapet det facto inte bör vara större än vad siffrorna vill antyda? Gillar bortaoddsen och det starkt.

Men Wales kan vara svårspelade och framförallt på hemmaplan. Därför kan det vara smart att ta på säkerhetsselen, för att få insatsen tillbaka vid ett oavgjort utfall i matchen.

Alltså spelas Kroatien att vinna med försäkringen att få insatsen tillbaka vid kryss till oddset 1,71 hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Kroatien +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, söndag 13/10
TV:  cmorefotboll logo tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: