Speltips Italien – Österrike 26/6: Ingen överkörning

Martin Efvergren Publicerat: 24 juni 2021

Efter att ha vunnit hemmapublikens kärlek styr Italien nu kosan mot London och Wembley där man ställs mot Österrike i åttondelsfinalen av EM som spelas lördagen den 26 juni.

Italien – Österrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det Italien vi känner från förr brukar tråckla sig genom gruppspelet i de stora mästerskapen för att sedan successivt höja sig när det vankas slutspel. I årets Europa-mästerskap ser läget annorlunda då man av de flesta anses vara det lag som imponerat mest av alla under gruppspelet.

I möte mot Wales senast kunde Roberto Mancini unna sig att rotera en hel del startelvan. Trots det kunde man på ett övertygande sätt vinna med 1-0 och knyta ihop säcken med nio poäng och en målskillnad på 7-0.

Att Italien övertygar i ett gruppspel är ovanligt men också sättet man spelar på skiljer sig mot det traditionellt mer defensivt orienterade spelsättet. Intensiteten är hög och presspelet likaså – men likväl tycks man vara omöjliga att göra mål på.

Träningsmatcher inkluderade har Italien hållit nollan i 11 raka matcher och där har Österrike förstås en stor utmaning.

Tysken Franco Foda anses emellertid förfoga över det på pappret starkaste Österrikiska landslaget någonsin och utan tvekan besitter man kvaliteter som Italien kommer få se upp med.

Man inledde turneringen med att besegra Nordmakedonien med 3-1 och därefter föll man med 2-0 mot Nederländerna. I den avgörande sista matchen mot Ukraina svarade man för sin taktiskt mest disciplinerade insats då man välförtjänt vann med 1-0 mot Ukraina.

Ett Italien utan hemmaplansfördel

David Alaba är Österrikes viktigaste spelare men tränare Foda har inte riktigt lyckats hitta roll för honom. I de två inledande matcherna startade Alaba som central mittback i en trebackslinje vilket inte föll jätteväl ut.

I senaste matchen mot Ukraina hade man ändrat om till ett 4-2-3-1 med Alaba som vänsterback och som helhet såg man stabilare ut än i de två föregående matcherna. Sannolikt kommer man att bygga vidare på det vinnande konceptet här.

Österrike såg framförallt stabilare ut defensivt mot Ukraina och det lär komma att krävas i ännu större utsträckning om man ska kunna rå på detta Italien.

Italien står som klara favoriter i den här åttondelsfinalen då ett spel på en Italien-vinst bara ger cirka 1.55 gånger insatsen.

Egentligen finns inga frågetecken kring detta Italien. Offensiven ser sprudlande ut samtidigt som man tycks vara omöjliga att göra mål på. Det enda man möjligen kan hävda är att man varit ”för” bra i gruppspelet, men den logiken är svår att argumentera för.

Det mesta talar för att Italien vinner den här matchen och att man återigen kommer hålla nollan. Samtidigt är Österrike ett bra lag, förmodligen bättre än alla de lag som Italien hittills besegrat. Kan Österrike spela lika disciplinerat som man gjorde senast mot Ukraina kan det här bli svårare än väntat för storfavoriten Italien.

Italien kommer inte längre ha fördelen av att spela på hemmaplan och jag tror att Österrike har kapaciteten att göra det här till en jämn batalj. Italien lär komma att föra spelet medan Österrike kommer försvara ganska lågt. Chansen att Österrike kommer gå mållösa är stor.

Bäst spelvärde finner jag därför i att det kommer göras under 2.5 mål i den här matchen och det spelas till 1.71 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.71
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, lördagen den 26/6 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: