Speltips Italien – Schweiz 16/6: Svårknäckt

Simon Pålsson Publicerat: 16 juni 2021

Om vi frågar spelbolagen är Italien enorma favoriter inför mötet med Schweiz, men vi tror på en jämnare match än så i EM 2021.

Italien - Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Italien sitter verkligen fint i förarsätet efter premiärmatchen mot Turkiet, då man kunde vinna med stabila 3-0 efter en stark andra halvlek. Nu behöver man i princip bara vinna en match till för att vara helt klara för slutspelet.

Men italienarna kommer inte nöja sig med det, utan har för avsikt att försöka placera sig på allra bästa sätt inför slutspelet. Det snåriga slutspelsträdet gör det inte helt enkelt att försöka placera in sig själva på bästa sätt i slutspelet, och då tror jag Italien gör det enkelt för sig och försöker vinna gruppen och alla sina tre matcher.

Kvar att möta finns Schweiz och Wales, men det är två svåra motståndare som spelade 1-1 i den rafflande premiäromgången.

Det man imponerades av då var den offensiv som Schweiz trots allt hade, som räckte för att hota Wales gång på gång. Vore det inte för det insläppta målet hade man, likt Italien, suttit fint i båten inför fortsättningen.

Nu tror jag istället att Schweiz med näbbar och klar försöker göra ett bra resultat i den här matchen, för att finnas med i diskussionerna inför den avslutande omgången. Då möter man ett lurigt Turkiet.

Underskatta inte Schweiz

Italien formerade ett starkt lag i premiären och det räckte till en övertygande vinst. Med tanke på prestationen i den matchen vore det ganska överraskande om det lag vi får se i den här matchen inte är ganska likt det som spelade då.

Marco Verratti, Alessandro Florenzi och Domenico Berardi är med det sagt lite tveksamma till spel och kan behöva vilas för att kunna speal tidigare. Det återstår att se om så blir fallet, men Lorenzo Pellegrini är i alla fall inte tillgänglig.

Schweiz kommer inte att ha några spelare borta, vad det verkar, men fokus ligger på att sätta anfallaren Breel Embolo i spel så mycket det bara går. Det är en spelare som man ska ha så bra koll på som det bara går, då han var lagets bästa spelare och målskytt mot Wales i premiären.

Italien har nu massvis med hållna nollor i rad och ser knappt ut att kunna göra mål på. Turkiet var helt enkelt för dåliga för att ens försöka.

Med det sagt tycker jag att många glömmer hur länge man i Italien fick kämpa för att få in bollen mot Turkiet och kanske ska man inte överskatta lagets förmåga att vinna sina matcher bara för att det gick bra i premiären.

Schweiz +1,25 (asian handicap) spelas till 1,61 gånger såsen hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz +1,25 (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00, onsdag 16 juni 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: