Speltips Italien – Wales 20/6: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 20 juni 2021

Storfavoriterna Italien möter grupptvåan Wales som kommer försöka freda sin garanterade slutspelsplats i gruppen.

Italien - Wales

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter matchen mot Turkiet var det många som frågade sig hur bra Italien egentligen var och i omgången efter gav de beskedet när de körde över Schweiz med samma siffror. Förvisso visade sig Turkiet vara bedrövliga också, men Italien har på många sätt varit det lag som övertygat mest under gruppspelet hittills även om de ännu inte stött på något riktigt tufft motstånd.

Gli Azzurri har verkligen gått från klarhet till klarhet och går knappt att känna igen från Gian Piero Venturas tid som tränare då en sorglig upplaga av de blå förlorade mot Sverige i VM-kvalet. Roberto Mancini har vänt skutan och verkar ha väldigt god sammanhållning och stämning i truppen. Lite mindre atletiska personer hade varit utmattade av att bara sjunga nationalsången så intensivt som italienarna gör, vilket är ett kvitto på hur taggade Italien är detta EM.

För gamla Italienkännare är det nog ovant att se Italien spela såhär redan i gruppspelet, de brukar traditionellt inte vakna upp förrän i slutspelet någon gång och lojt kryssa någon match eller vinna med minsta möjliga marginal. Här har de inte lämnat något till slumpen och snyggt städat av sina motståndare med 3-0 i båda fallen.

Wales kommer få se upp då även de mycket väl kan gå samma öde till mötes i den sista gruppspelsmatchen. Italienarna som vid kryss redan säkrat gruppsegern kanske inte vill riskera alltför mycket här dock. Giorgio Chiellini som utgick senast lär nog inte riskeras här till exempel och detsamma gäller Marco Verratti som fortfarande återhämtar sig från skada.

Wales är även de på rätt säker mark

Det var nog inte många som trodde att Wales skulle ha det här utgångsläget inför sista omgången, även om gruppen på många sätt på förhand var rätt öppen bakom Italien. Genom att kvittera sent mot Schweiz och senare vinna ödesmatchen mot Turkiet så har de i alla fall så gott som säkrat en slutspelsplats, om inte som grupptvåa så åtminstone trea.

Det kommer vara väldigt skönt att ha fyra poäng i ryggen när man kliver in på plan mot vad som hittills verkar vara en av EM:s absolut tuffaste motståndare. En poäng räcker här för att säkra andraplatsen i gruppen och Walesarna lär vara väldigt nöjda med det utfallet.

Wales såg dock väldigt bra ut mot Turkiet och man fick lite 2016-vibbar igen då Wales överraskade Europa och tog sig till semifinal. Det kan dock vara så att alla ser bra ut när de spelar mot Turkiet bara, så det är svårt att dra för stora växlar där.

Italien ser i vilket fall riktigt heta ut och har hållit nollan i nio raka landskamper nu. Wales kommer få det väldigt svårt att göra mål, även mot ett Italien utan Chiellini. Ersättaren Francesco Acerbi har en väldigt bra säsong bakom sig i Lazio och tillsammans med Leonardo Bonucci blir de inte lätta att ta sig förbi. Ciro Immobile är dessutom igång med målskyttet och hela laget spelar en frejdig anfallsfotboll, därför känns spelet på Italien med -1,5 asian för 2.45 hos No Account Bet rätt givet sett till hur det sett ut hittills.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Italien -1,5 asian
Odds: 2.45
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 18:00
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: