Speltips Kroatien – Skottland 22/6: Måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 22 juni 2021

Kroatien och Skottland måste slåss med varandra om en slutspelsplats i EM 2021. En vinst är det enda som kan ta lagen vidare till slutspelet.

Kroatien - Skottland

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Listan med potentiella besvikelser inför EM 2021 var ganska lång och ett par omgångar in är listan över vilket landslag som är den största besvikelsen också den oroväckande lång. På den hittar vi inte minst Kroatien, som gick in i turneringen som regerande VM-finalister.

Men två matcher in i EM 2021 letar Kroatien fortfarande efter det som hade varit lagets första trepoängare. Eller lagets första riktigt bra insats. Den lyser sannerligen med sin frånvaro än så länge.

Kroatien kunde inte vinna mot England i premiären, utan föll med 1-0 på bortaplan. Då gjorde man en ganska okej insats, sånär som på en riktigt risig första kvart i matchen.

Nu senast var Kroatien inte dominanta mot Tjeckien, utan spelade en väldigt jämn match med det som snarare varit lite av turneringens utropstecken i positiv bemärkelse. Plötsligt står Kroatien på en inspelade poäng på två omgångar och i ett väldigt prekärt läge.

Tack och lov för Kroatien finns det en reell chans att nå slutspelet ändå, men då tack vare tur med resultaten i övriga grupper. Kroatien behöver ta sig vidare som bästa trea, vad det verkar, och den chansen lever hela vägen in i mål. Men steg ett för Kroatien är att vinna mot Skottland.

Samma läge för Skottland

I enkla ordalag är det exakt samma läge för Skottland, som har en inspelad poäng på två omgångar, men som till skillnad mot Kroatien tog den mot England. Det täta brittiska derbyt slutade som bekant mållös.

Inför den här matchen kommer Billy Gilmour inte att kunna spela för Skottland, trots att han fick starta mot England senast. Detta på grund av en coronasmitta som har letat sig in i den skotska truppen.

Borna Barisic är den enda spelare som Kroatien ser ut att behöva ställa åt sidan här, men han kommer att provas sent och kanske kan hoppa in i den här matchen.

Kroatien är en stor besvikelse, men spelmässigt vet jag egentligen inte om Kroatien förtjänar att åka ur EM 2021 redan i gruppspelet. Nu har man det på pappret enklaste laget kvar att möta, även mot Skottland är hårdföra, tuffa och inte ett lag som lägger sig ner hur som helst.

Under 2,5 mål spelas till 1,78 gånger pengarna hos No Account Bet. Om jag ska vara ärlig ser jag knappt att något av lagen kan ösa på framåt. Det saknas offensiv spets i både Kroatien och Skottland. Det är stora delar av problemet så här långt den här turneringen – för båda lagen.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,78
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 juni 2021
TV:  tvfyra logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: