Speltips Nederländerna – Ukraina 13/6: Målspel

Axel Sjödin Publicerat: 12 juni 2021

Nederländerna gör sin comeback i de internationella mästerskapen och möter där Ukraina i en match de bör kunna hantera.

Nederländerna - Ukraina

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att först ha missat EM 2016 och sedan ha dragit det kortare strået mot Sverige under kvalet till VM 2018 så får Nederländerna äntligen komma tillbaka till fotbollens finrum efter att inte ha spelat ett internationellt mästerskap på sju år. Det är anmärkningsvärt för en så stor fotbollsnation som Holland, men de har i alla fall goda chanser att göra sin comeback minnesvärd.

Grupp C där de blivit placerade är nämligen inte en av de vassare grupperna och de behöver bara hamna på den övre halvan bland Österrike, Ukraina och Nordmakedonien för att boka sin plats i slutspelet.

Nederländerna har dock inte ett lika vasst lag som man förknippar med Oranje, de har fortfarande spelare i världsklass på flera positioner så som Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij och Memphis Depay, men den kvaliteten är inte genomgående i hela laget som det varit innan det generationsskifte som de behövt gå igenom. Att de får klara sig utan Virgil van Dijk – som varit borta mycket under säsongen för Liverpool – och Donny van de Beek är också definitivt ett bakslag för laget.

Det är svårt att sia om Nederländernas form då de mest mött klart sämre nationer under upptakten till EM. De har vunnit de matcher de ska under våren, men en 2-4 förlust mot Turkiet i VM-kvalet och ett kryss mot Skottland är vad de fått nöja sig med så fort de mött lite tuffare motstånd.

Ukraina är ett tufft lag att möta

Ukraina tillhör inte direkt de lag man fruktar att möta i fotbollssammanhang, men de har på det senaste gradvis förbättrats och har också klättrat bit för bit på FIFA:s världsranking. Under den legendariska Milanspelaren Andrij Sjevtjenkos ledning har de tagit nästa steg och detta blir det tredje raka EM-slutspelet för nationen.

De har vid de två senaste turneringarna åkt ut i gruppspelsfasen, men precis som för Nederländernas del så har man en bra chans att ta sig vidare här i en förhållandevis svag men öppen grupp. Ukraina toppade faktiskt sin EM-kvalgrupp mot lag som Portugal och Serbien, vilket gjort att denna grupp ser svagare ut på papperet medan Portugal hamnat i dödens grupp F.

Ukraina ska inte underskattas med andra ord, men man har inte riktigt imponerat spelmässigt under året heller. EM-kvalet är numera ett tag tillbaka sedan och deras insats under 2021 har inte varit lika imponerande, bortsett från det kryss de lite turligt fick med sig borta mot Frankrike så har kryss mot Finland, Kazakstan och Bahrain sedan dess inte direkt fått någon att jubla.

Nederländerna är såklart favoriter i matchen, men som Ukraina visat har de kunnat kriga till sig kryss även i matcher där de inte förtjänat det. De är ett tufft lag att möta och det finns faktiskt en möjlighet till en skräll här. Men det spelet som i min mening står ut är att båda lagen gör mål för 2.20 hos Lucky Sports. Samtliga av Ukrainas kryss som nämnts ovan har varit 1-1 matcher och jag tror att Ukraina kan kriga till sig ett mål mot Nederländerna även vid förlust.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 2.20
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:00
TV:  SVT 1
Stream:  SVT Play

Jämför odds: