Speltips Nordmakedonien – Nederländerna 21/6: Säkra förstaplatsen

Axel Sjödin Publicerat: 20 juni 2021

Grupp C ska avgöras under måndagskvällen då Nederländerna ställs mot Nordmakedonien.

Nordmakedonien - Nederländerna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kan på förhand verka som en tråkig match då Nederländerna redan har säkrat sin plats i slutspelet samtidigt som Nordmakedonien garanterat kommer att missa det. När det kommer till landskamper i ett mästerskap är det dock aldrig riktigt samma sak som när ett lag inte har någonting att spela för i en liga. Nordmakedonierna kommer att ge sitt allt för att få sin första poäng någonsin i ett mästerskap oavsett motstånd och chans på slutspel.

Nederländerna behöver dessutom minst en poäng för att säkra att de hamnar på första plats i gruppen och på så sätt undviker Italien (förutsatt att de slår Wales) i den första slutspelsronden. Ifall de vinner får de istället möta en grupptrea från antingen grupp D, E eller F, vilket låter betydligt trevligare och mer lättöverkomligt.

Hittills har Holland skött sig bra i turneringen och har än så länge full pott från sina matcher. De spelade ut Ukraina, men i jakt på det tredje målet öppnade de upp sig bakåt och istället kunde Ukraina kvittera till 2-2 med tio minuter kvar av ordinarie tid. De lyckades lösa situationen ändå med att få in 3-2-målet, men det är ändå lite oroväckande att de kan tappa en sådan ledning.

Mot Österrike verkade de dock ha lärt sig sin läxa och höll igen bakåt vid 2-0-ledning. Det kan dock delvis bero på att Juventusförsvararen Matthijs de Ligt var tillbaka till matchen för att komplettera ett av turneringens starkaste försvar tillsammans med Stefan de Vrij och Daley Blind. Med en sådan defensiv och den frejdiga offensiv de visat upp hittills så kan Nederländerna nog överraska denna turnering och avancera utan press i slutspelet.

De kommer inte att ha gett upp

Nordmakedonien må som sagt redan vara ute ur turneringen på grund av regeln med inbördes möten, men kommer för den sakens skull absolut inte vika ned sig här. Detta är nationens första stora mästerskap och de kommer göra allt för att få med sig en poäng hem innan de lämnar turneringen.

De kommer precis som i de andra matcherna att bjuda upp till dans under Igor Angelovskis ledning. Nordmakedonien försöker att spela en offensiv fotboll och tar risker trots att de är en liten nation, vilket gör dem underhållande att följa trots att spelarmaterialet inte är det bästa. Säga vad man vill om rolig fotboll dock, de kommer lämna turneringen efter måndagens match till skillnad från Janne Andersson!

Jag tror dock att Nordmakedoniens offensiv kommer att få det tufft mot Nederländernas tidigare nämnda försvar. Ifall det är någonting som holländarna borde vilja använda den här matchen till så är det att sätta försvaret och spela ihop sig defensivt inför tuffare motstånd i slutspelet. Jag tror de lyckas även med ett fenomen som Goran Pandev som motståndare så därmed spelas att Nederländerna vinner mot noll för 2.15 hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Nederländerna vinner mot noll
Odds: 2.15
Bolag: 888sport
Spelstopp: 18:00
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: