Speltips Polen – Slovakien 14/6: Fel värdering

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2021

Polen och Slovakien inleder EM 2021 med ett viktigt möte inför fortsättningen. Vilka kan ta tre poäng i premiären?

Polen - Slovakien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

När lottningen till EM 2021 kom insåg både Slovakien och Polen att man hade hamnat i en ganska tuff grupp, men med fina förutsättningar att gå vidare till slutspelet. Inte minst ett sådant här år när plötsligt 16 lag ska spela slutspel, och fyra av sex treor från gruppspelet går vidare.

Men för att inte hamna på efterkälken är premiären så viktig, inte minst då man också har kvar att möta favoriterna Spanien och ett alltid svårspelat svenskt landslag.

Slovakien har som bekant inte den allra fetaste generationen spelare, men den stora stjärnan heter Marek Hamsik. Tidigare i IFK Göteborg, numera klar för Trabzonspor, och med en vårsäsong som inte skrämmer många. Det trodde man knappt att man skulle skriva, men en allsvensk spelare går nu in i EM 2021 som sitt lags stora stjärna.

I övrigt har Slovakien en lite svagare generation, i mitt tycke, även om Skriniar och Satka i mittlåset är två bra spelare. Det är också två spelare som blir extremt viktiga.

Om det vill sig illa kommer inte Marek Hamsik att kunna spela här. Som bekant hade han problem hela våren i IFK Göteborg, med småskavanker och skador, men det ska extremt mycket till för att man inte pumpar honom full med vad som än behövs för att han ska kunna spela alla matcher i detta EM för Slovakien.

Polen är favoriter

Om vi frågar spelbolagen är Polen klara favoriter mot Slovakien och det går såklart knappt att argumentera emot, eftersom man rakt igenom är ett starkare lag.

Däremot har man stora problem med skador inför mästerskapet och man kommer således inte att kunna formera sin starkaste elva. Åtminstone inte den elva som är bäst i mina ögon.

Kryzszstof Piatek, Krystian Bielek, Arkadiusz Milik, Arkadiusz Reca och kanske Jan Bednarek kommer att stå över den här matchen. Vad gäller Piatek och Milik kommer de inte att kunna spela alls, trots att det är två så viktiga spelare. Eller potentiellt viktiga spelare i alla fall.

Den stora stjärnan är dock Robert Lewandowski och hans finns med. Om det ska bli ett lyckat mästerskap måste han vara bra.

Spelbolagen är lika övertygad eom att det blir en lite mer återhållsam match målmässigt, men jag delar inte samma tanke. Det öppnar för ett målspel till ett uppskruvat odds.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,77 gånger insatsen hos CampoBet. Då får vi pengarna tillbaka vid två mål.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:00, måndag 14 juni 2021
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: