Speltips Portugal – Frankrike 23/6: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 23 juni 2021

Portugal är illa ute och måste ta poäng mot Frankrike för att EM 2021 inte ska ta slut redan i gruppspelet för Cristiano Ronaldo.

Portugal - Frankrike

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går inte att klaga på kvällsmatcherna som lagts i onsdagens EM-schema, när gruppen med Tyskland, Frankrike, Portugal och Ungern ska till att avgöras. Nog är det mötet mellan Frankrike och Portugal som sticker ut lite extra.

Frankrike kändes helt klara för slutspelet och som gruppvinnare när man vann mot Tyskland i den första matchen och skulle till att möta Ungern senast, men där kunde man inte förmå sig att vinna, utan hade svårt att hantera den vilda publiken i Budapest. Säga vad man vill om ungrarna, men det är ett väldigt liv man har fört på Puskas Stadion i den ungerska huvudstaden.

Men Frankrike har en poängskörd på fyra poäng och sitter därmed i förarsätet, som klar gruppetta. Men på tre poäng hittar vi både Portugal och Tyskland, som efter förlusten mot Frankrike kunde vinna mot Portugal senast.

Plötsligt är det portugiserna som har ett prekärt läge och förlorar man mot Frankrike är man utslagna ur EM 2021. Det hade man kanske inte trott på förhand. Det är trots allt ett landslag som brukar vara väldigt starka i dessa sammanhang.

Men personligen är jag besviken på Portugal hittills, trots att man kan argumentera för att det är en bättre generation spelare nu än på väldigt länge. Då är det ändå ett lag som är regerande Europamästare som vi pratar om.

Höga odds på EM 2021

Portugal behövde långt in på den andra halvleken innan man fick hål på Ungern i premiären och mot Tyskland fick man aldrig styr på motståndet. Visst, två mål framåt bådar kanske gott inför fortsättningen, men bara det faktum att man släppte in fyra mål med en så pass stark backlinje känns inte bra inför fortsättningen.

Frankrike spelar en klart mer kontrollerande fotboll än vad Tyskland gör och det kanske kan passa Portugal bättre, men samtidigt oroar det när spelare som Kylian Mbappé, Antoinne Griezmann och Karim Benzema står på andra sidan. Orkar Portugal verkligen att stå emot? Det känns som att man får anstränga sig på en ännu högre nivå för att ha chansen nu.

Annars ska sägas att Joao Cancelo inte kan spela för Portugal och han har varit saknad sedan start.

Frankrike kan inte formera ett lag med Ousmane Dembele, men han hade inte varit nära en startelva om jag hade fått bestämma. Eller om den franske förbundskaptenen Didier Deschamps hade fått bestämma heller för den delen.

Över 2 mål (asian handicap) spelas till 1,77 gånger pengarna hos CampoBet!

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 juni 2021
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: