Speltips Portugal – Tyskland 19/6: Stormöte igen

Axel Sjödin Publicerat: 19 juni 2021

Ytterligare ett tungviktsmöte från dödens grupp i den andra omgången då Portugal och Tyskland drabbar samman.

Portugal - Tyskland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Segern mot Ungern satt långt inne för Portugal då de länge hölls mållösa på Puskas Arena i Budapest innan Raphael Guerreiro bröt dödläget i den 84:e matchminuten. Framhejade av en fullsatt arena höll Ungern emot länge och man rycktes lätt med i stämningen med tanke på hur längesen det var man fick se en fullsatt fotbollsläktare.

Efter öppningsmålet rann det dock snabbt iväg och Cristiano Ronaldo var inte sen med att ta chansen att skriva in sig i målprotokollet, både det andra och det tredje målet kom inom kort från den gode Ronaldo och matchen slutade tillslut 3-0 till Portugal. Man kan inte riktigt säga att det speglade matchbilden, men Portugal var såklart det bättre laget.

Det var nog viktigt för Portugal att få igång Ronaldo inför de tuffare matcherna som nu väntar först mot Tyskland och tillslut mot Frankrike. Ronaldo är såklart ovärderlig för portugisernas del trots att han har några år på nacken nu.

Han är dock inte lika central för laget som han var 2016 då de vann EM, Portugals lag nu har kvalitet i alla lagdelar. På det offensiva mittfältet hittar vi spelare som Bruno Fernandes och Bernardo Silva och i försvaret bildar Rúben Dias mittlås tillsammans med Pepe. De ser kort och gott mycket farligare ut i år och vann de titeln då kan de göra detsamma nu.

Tyskland är piskade att vinna

Tyskland däremot har inte blivit starkare sedan det senaste europamästerskapet. Förvånansvärt nog så var det på förhand väldigt jämnt mellan Tyskland och Frankrike hos spelbolagen inför EM-premiären där Frankrike i min mening borde ha varit klara favoriter. Det är såklart alltid lätt att säga i efterhand, men Tyskland tycks leva på gamla meriter hos många och har inte alls imponerat inför mästerskapet.

Die Mannschaft har inte visat prov på att vara samma väloljade fotbollsmaskin som man så ofta förknippar dem med. Det lag som vann VM 2014 är sedan länge borta och kvar finns ett lag som inte riktigt är med i diskussionen som eventuell titelutmanare detta EM. Mittfältet är väldigt starkt, men försvaret är inte lika övertygande och framåt saknar de spets. En Serge Gnabry eller Timo Werner på topp är inte lika läskig att möta som en Miroslav Klose direkt.

Med det sagt är Tyskland såklart en väldigt tuff motståndare och har ett bra lag, men Tyskland har som alltid väldigt höga förväntningar på sig. Detta är Joachim Löws sista mästerskap och det finns tyvärr risk för att karriären inte får ett vackert avslut då de förlorade öppningsmötet och är piskade att vinna mot ett vasst Portugal här.

Det kommer med all förmodan att bli en jämn och tuff match men jag håller Portugal som knappa favoriter här faktiskt och jag upplever dem som underskattade samtidigt som jag anser tyskarna vara överskattade. Därmed blir spelet ganska självklart när man får hela 3.25 för ett rakt spel på Portugal hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Portugal vinner
Odds: 3.25
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: