Speltips Schweiz – Spanien 2/7: Tidig kvartsfinal

Simon Pålsson Publicerat: 2 juli 2021

Redan 18:00 är det avspark när Schweiz och Spanien gör upp om en EM-semifinal. Det är kvartsfinal som väntar för två lag som lämnat en del övrigt att önska.

Schweiz - Spanien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog var vi inte många som hade Schweiz och Spanien att mötas i en kvartsfinal och framförallt inte en kvartsfinal på den här halvan av slutspelsträdet. Bara det faktum att spanjorerna inte vann gruppen, utan hamnade bakom Sverige, var en överraskning.

Men den stora skrällen är såklart att Schweiz är framme vid en kvartsfinal och inte minst mot bakgrund av att laget alltså spelade mot Frankrike i åttondelsfinalen. Att man kunde ta sig vidare till kvartsfinal trots ett möte med regerande världsmästarna imponerar.

Det är klart att det här också gör att många har fått upp respekten för Schweiz och att man inte ser det här som ett så uselt motstånd. Det kommer att bli en svår nöt att knäcka för Spanien.

Men det finns ett stort problem för Schweiz inför den här matchen och det är att man saknar Granit Xhaka. Lagets bästa spelare (?) och lagkapten kommer inte att finnas med i det som annars kan ha varit hans största match i karriären. Det är utan tvekan så att det här gör Schweiz till ett sämre lag.

Å andra sidan finns det många spelare som har imponerat i den här turneringen och det är dags för dessa att steppa upp nu.

ANTAR DU UTMANINGEN? Lucky Sports har en rolig och utmanande bonus för nya kunder. Gör en insättning – och har du inte dubblat pengarna inom 24 timmar får du dina pengar tillbaka. Läs mer och registrera dig här!

  dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dagens bästa odds

Med Granit Xhaka på planen spelar Schweiz alltid en fysisk fotboll och det råder ingen tvekan om att man är starkare än Spanien på den typen av fotboll. Troligen kommer Schweiz att köra vidare på ungefär samma vis även utan sin lagkapten.

Däremot behöver andra spelare som sagt steppa upp och längst fram har Embolo, Shaqiri och Seferovic väldigt mycket press på sig att leverera.

Å andra sidan är Spanien inte ett motstånd som imponerar. I mina ögon har laget inte gjort en enda riktigt bra match i EM. Kanske att man får imponeras av matchen mot Slovakien, men det var också ett mycket svagt motstånd som allt eftersom inte hade någonting at spela för.

Efter en stark förlängning kunde man gneta sig vidare från sin åttondelsfinal mot Kroatien, men det var oerhört små marginaler som låg bakom det till slut.

Jag tror att Schweiz gör det bra inledningsvis och att man försöker stänga ner motståndet. Spanien har inte haft det i sig att luckra upp lågt stående lag särskilt bra i flera matcher hittills, primärt mot Sverige.

X (första halvlek) spelas till 2.22 gånger insatsen hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (första halvlek)
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, fredag 2 juli 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: