Speltips Schweiz – Turkiet 20/6: Nådastöten

Axel Sjödin Publicerat: 20 juni 2021

Den något mer ångestladdade delen av avslutningen på grupp A utspelar sig mellan Schweiz och Turkiet där båda måste vinna.

Schweiz - Turkiet

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför den tredje omgången jagar fortfarande båda lagen deras första seger i mästerskapet och båda kliver in i matchen med vetskapen om att kryss inte är bra nog. Det är vinst som gäller här.

För Schweiz del så inledde man turneringen med ett kryss mot Wales i en match där man kunde och kanske borde fått med sig alla tre poäng. Mot Italien i den andra omgången gick man samma öde till mötes som Turkiet gjorde i den första omgången och förlorade med tre mål i baken, men det fanns vissa ljusglimtar i matchen där de åtminstone spelade bra i perioder. Italienarna var dock för mycket i slutändan.

Sammanfattningsvis har Schweiz ändå spelat helt okej under Vladimir Petkovics ledning, vilket inte återspeglas i resultaten riktigt. Schweizarna har hittills förtjänat mer och mot Turkiet på söndag så har man chansen att bevisa det.

De har fortfarande chansen att sluta tvåa i gruppen, men det förutsätter också att italienarna vinner mot Wales, helst med några måls marginal. Vid vinst mot Turkiet har de i alla fall rätt goda chanser att ta sig vidare som grupptrea med fyra poäng även om de skulle ha en negativ målskillnad.

Nattsvart för Turkiet

De ljusglimtar Schweiz ändå kan peka på i sitt spel hittills saknas helt hos turkarna. De blev totalt överkörda inför världens ögon i öppningsmatchen mot Italien och hittills är det oklart hur Turkiet ens lyckades kvala in. Det var samma tandlösa Turkiet som spelade mot Wales och trots att det länge bara var ett mål skilde lagen åt så var Wales det klart bättre laget.

Turkiet hade ändå 64% bollinnehav mot Wales, men de lyckas inte riktigt med sin anfallsuppbyggnad och de kommer inte till några riktigt vassa chanser bortsett från fasta situationer. Offensiven förlitar sig för mycket på Burak Yilmaz som ofta får väldigt svåra bollar att jobba med från sina lagkamrater.

Kroppsspråket på plan är det raka motsatta mot vad det peppade Italien eller Wales visat upp hittills och det känns inte som om spelarna vill vara där riktigt. Det har varit ett väldigt tungt EM för Turkiet såhär långt och även om de skulle vinna mot Schweiz så kommer troligtvis inte tre poäng räcka till slutspel då de har 0-5 i målskillnad inför matchen.

Det känns tråkigt att Turkiet aldrig riktigt kom in i turneringen ens och de är på många sätt turneringens besvikelse hittills. De har sett väldigt oinspirerade ut och det känns inte som att de har vad som krävs mentalt för att plocka en trepoängare mot Schweiz i det här läget. För 1.72 hos William Hill spelar vi därmed på en Schweizvinst rakt upp och ned.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz vinner
Odds: 1.72
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00
TV:  Kunskapskanalen
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: