Speltips Spanien – Polen 19/6: Måstematch i Sveriges grupp

Axel Sjödin Publicerat: 19 juni 2021

Många svenskar kommer säkerligen följa Spanien mot Polen med stort intresse nu när Janne Anderssons mannar fixat hem en trepoängare.

Spanien Polen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spanien är som väntat stora favoriter här, precis som de tidigare var mot Sverige i öppningsmatchen av grupp E. Man lyckades dock inte uträtta mycket mot svenskarna och man sitter nu i en intressant situation i gruppen där man är piskade att vinna. Både Sverige och Slovakien ligger före dem i gruppen ifall spanjorerna inte vinner under lördagen.

Trots att matchen slutade mållöst så fanns det ändå vissa ljuspunkter att ta med sig för Spaniens del från mötet med Sverige. Som väntat med den gamla Barcelonaspelaren Luis Enrique vid rodret så kontrollerade Spanien bollinnehavet, smått sanslösa 86% slutade de på vid slutsignalen men ändå kunde de inte få hål på Robin Olsen i målet.

Luis Enrique som började sin tränarkarriär i Barcelona B under Barcelonas storhetstid har varit kritiserad hemma och är inte särskilt flexibel i sin spelstil. Spanien fick dock till tillräckligt med målchanser för att göra mål mot Sverige och även om man är frestad att säga att det var en väldigt bra defensiv insats från Sveriges sida så hade man en del tur med sig.

Även om spansk fotboll fortsatt kommer att vara världsledande inom sidledspassning så visade de ändå att även den har utvecklats det senaste decenniet och man fick till några farliga inlägg mot Sverige samtidigt som spelet under perioder såg lite rakare ut. Det gäller bara för Alvaro Morata att vässa avsluten lite eller för Luis Enrique att ge någon som Gerard Moreno chansen där fram för att Spanien faktiskt ska se farliga ut.

Polen är sämre än summan av delarna

Det var lite svårt att säga om Slovakien såg bra ut eller om det var Polen som var dåliga i öppningsmötet mellan de båda lagen i måndags. Polen har ett bra lag med Kamil Glik som försvarsgeneral och med en väldig spetskvalitet i Robert Lewandowski framåt i banan och borde kunna ha uträttat mer mot Slovakien än vad de faktiskt gjorde.

Det röda kortet som Grzegorz Krychowiak drog på sig i den 62:a matchminuten hjälpte inte direkt Polens chanser och Slovakien kunde genom mittbacken Milan Skriniar återigen ta ledningen i den 69:e minuten till polackernas förtret. Matchen skulle vara Polens chans till en bra öppning i gruppen men de sitter nu i en väldigt tuff position då både Sverige och Slovakien nu plockat upp trepoängare.

Det är under en längre tid nu som Polen sett dåliga ut och deras enda vinst under deras åtta senaste matcher har kommit mot Andorra. Under uppladdningen till mästerskapet kryssade de mot Ryssland och Island och imponerade inte på något sätt. Ifall de inte rycker upp sig är det inte alls omöjligt att de åker på förluster mot både Spanien och Sverige.

Polen kommer nog få det svårt att hålla tätt mot Spanien på samma sätt som Sverige gjorde. Två mål insläppta mot Slovakien säger en del tyvärr. Spanien lär i sin tur inte spara på krutet och har ett och annat att bevisa när det kommer till att göra mål efter måndagens mållösa match mot Sverige. Ett direkt spel på Spanien är lite lågt, men ett överspel här är inte dumt då Spanien dessutom visade sig kunna släppa till ett par chanser mot Sverige som knappt hade bollen. Över 2,5 mål spelas därmed för 1.83 hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 21:00
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: