Speltips & stream inför Malta – Sverige 12/10: EM 2020 i kikaren!

Spelbloggare Publicerat: 1 oktober 2019

Är ni redo? Sverige jagar en EM-biljett och då är kravbilden att en trea ska inkasseras när Malta besöks härnäst – men känslan är att det kan dröja innan målen det facto kommer. Målspel från den första halvleken synas således.

Annons: KAMPANJ: 450 kronor riskfritt på matchen! Läs mer här. Regler och villkor gäller. 

Annons:

1. Spanien, 6: 6-0-0, 18p, +14 mål
2. Sverige, 6: 3-2-1, 11p, +5 mål
3. Rumänien, 6: 3-1-2, 10p, +6 mål
4. Norge, 6: 2-3-1, 9p, +3 mål
5. Malta, 6: 1-0-5, 3p, -11 mål
6. Färöarna, 6: 0-0-6, 0p, -17 mål

Grupp F handlar under slutfasen alltså om huruvida det blir Sverige, Rumänien eller Norge som tar andraplatsen bakom ett dominant Spanien och således får medverka i nästa års europeiska mästerskap. Och om fallet ska bli sådant, då bör – ska – matcher som denna vinnas.

Malta gnetar på bäst möjligt med det tunna spelarmaterial de har och under åren har deras försvarsspel förbättrats avsevärt. Numera sällan som de förlorar med förkrossande siffror, men också sällan som de löser ut någonting av värde så fort svårighetsgraden snäppas upp en nivå.

Se bara på kvalet hittills; en 2-1-vinst hemma över Färöarna i premiären, för att sedermera förlora fem raka utan att överhuvudtaget lyckas måla. Största förlustsiffrorna? ”Bara” 0-4 mot Rumänien. På Friends Arena, mot Sverige, slutade det 3-0 till svensk favör. Den nivån som detta Malta håller, varken bättre eller sämre.

Uppmärksammat för Sveriges del är att Marcus Danielson ersatt skadade Pontus Jansson i spelartruppen. Förvisso en allsvensk toppspelare som kommer in och Malta hotar sällan speciellt mycket framåt i banan, men det är klart att Jansson out är att etikettera som ett avbräck.

Annons:

Avvaktande start

Det är klart att Sverige kan vinna en match som denna med förkrossande siffror, men vi känner oss inte helt säkra på den saken – och tror att Malta åtminstone kan hålla det tätt inledningsvis, under den första halvleken.

Sverige har spännande offensiva namn ibland andra Alexander Isak samt Robin Quaison och därutöver mer beprövad slagkraft i en sådan som Emil Forsberg, men det är ändå förhållandevis sällan det verkligen sprudlar om dem. Exempelvis var kvalvinsten med 4-0 över Färöarna senast den största sedan två år tillbaka, när Luxemburg stod för motståndet.

Jämför vi Malta med Färöarna är skillnaderna väsentliga, inte minst i den defensiva strukturen. På resultattavlan kan Malta stoltsera – nåja, möjligen en överdrift – med att ”bara” ha förlorat med 0-2 mot Spanien, Norge samt 0-1 mot Rumänien senast.

Inbördes matchen på Friends Arena i somras vann Sverige med 3-0 och då stod det ett mål mot noll in i halvtidspausen, trots att nollan spräcktes redan efter ett par minuter. Malta täppte till ytor bäst de kunde, på ett relativt imponerande vis, och nu stärkts de av att spela på hemmaplan. Något liknande nu, kanske ännu lite tajtare?

En faktor som kan spela en betydande roll är att Sverige spelar en betydligt hetare match mot Spanien bara dagarna efter denna fajt. Kan komma att rotera på några positioner, vilket jämnar ut skillnaderna något på förhand.

Under 1,5 mål i halvtid spelas till 1,70 gånger pengarna hos Interwetten – ett spel som undertecknad finner värde i runt tio punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål (första halvlek)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Interwetten
Spelstopp: 20:45, lördag 12/10
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: