Speltips Tjeckien – Danmark 3/7: Fördel Danmark

Martin Efvergren Publicerat: 2 juli 2021

Danmarks resa i detta EM fortsätter och nu väntar en kvartsfinal där Tjeckien står för motståndet. Matchen spelas i Baku med avspark kl 18.00, lördagen den 3 juli.

Tjeckien – Danmark

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sedan mardrömspremiären mot Finland har det danska landslaget bara lyst starkare och starkare. Inför turneringen var det förvisso ganska många som höll det här laget som en outsider till att gå väldigt långt men de förutsättningarna ändrades ganska rejält.

Nu är det inte speciellt svårt att känna sympati med det här danska landslaget, inte bara på grund av att man har rest sig efter en mycket tuff motgång utan också för den fotboll man spelar.

I åttondelsfinalen städade man av Wales med besked. Danskarna vann till slut med hela 4-0 och därmed har man gjort 8 mål på sina två senaste matcher.

Danmarks resa överskuggar det mesta men nu väntar ett Tjeckien som, rent sportsligt, svarat för en större bedrift om man ser till lagets förutsättningar och de resultat man åstadkommit så här långt.

Jaroslav Silhavys hårt arbetande kollektiv svarade för en heroisk insats mot Nederländerna i åttondelsfinalen där man vann med 2-0. Visserligen med viss hjälp av den utvisning som de Ligt drog på sig men det gör ju inte Tjeckiens bedrift mindre värd.

Det lyser om Danmark

Danmark går in i den här kvartsfinalen som favoriter och det är fullt förståeligt. På pappret har man det starkare laget och i de senaste två matcherna har det slagit gnistor om Kasper Hjulmands Danmark.

Danskarna har skaffat sig ett momentum i den här turneringen som gör att de nästan utstrålar att de är ostoppbara. Samtidigt skulle man kunna argumentera för att de ännu inte åstadkommit något mer än vad man inför turneringen kunde förvänta sig. Det stämmer också men ser man till de mentala aspekterna samt den övertygande fotboll man har presterat är känslan att det här laget kan slå alla.

Tjeckien kan förstås inte underskattas. De svarade för en fantastisk bedrift i åttondelsfinalen och man har varit väldigt svårslagna genom hela turneringen. Därtill har man sin Patrick Schick längst fram som hamnat i ett målstim där allt bara går hans väg.

Med största sannolikhet kommer vi få se en matchbild som domineras av Danmark. Tjeckien är ett hårt arbetande lag men Danmark har klart fler verktyg i sin låda där ett flertal spelare verkligen ser ut att ha prickat formen.

Yussuf Poulsen kom inte till spel senast men då klev Kasper Dolberg in och gjorde två mål istället. Den typen av bredd har inte Tjeckien.

Känslan är att Danmark fortfarande har mycket kvar att ge i den här turneringen medan Tjeckien eventuellt nådde sin maxprestation mot Nederländerna. Danmark har blivit bättre och bättre för varje match hittills och kan man fortsätta den trenden har jag mycket svårt att se att Tjeckien kommer kunna stå emot.

Mitt spel blir därför att Danmark vinner den här matchen till 2.12 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark vinner
Odds: 2.12
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 18:00, lördag 3 juli 2021
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: