Speltips Tjeckien – England 22/6: Gruppfinal

Simon Pålsson Publicerat: 22 juni 2021

Tjeckien eller England som vinner gruppen i EM 2021? Det är det som står på spel inför den sista gruppspelsomgången den 22 juni 2021.

Tjeckien - England

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På förhand var det nog många som räknade kallt med att England skulle ta sig enkelt till slutspelet i EM 2021, men att man främst skulle få sällskap av de regerande VM-finalisterna Kroatien till åttondelsfinalerna.

Men så har inte riktigt blivit fallet. England har gjort sin del av jobbet och har fyra poäng på två omgångar, men det krävs fortfarande mer för att man ska kunna vinna gruppen. Faktum är att man, på grund av sämre målskillnad, bara ligger tvåa i gruppen inför mötet med Tjeckien.

Med andra ord är det England som måste vinna, återigen på hemmaplan, när man möter Tjeckien på Wembley den här tisdagskvällen. En trepoängare ger inte bara avancemang, det ger också en säkrad gruppvinst och därigenom en enklare resa i slutspelet.

Märk väl att England alltså troligen är klara för slutspelet, eftersom man på inbördes möten hela tiden kommer att hamna före Kroatien om båda lagen hamnar på samma poäng. Det är också precis vad som händer om England faller mot Tjeckien samtidigt som Kroatien vinner mot Skottland. Däremot kan man hamna bakom Skottland om skottarna slår kroaterna.

Ett ganska gynnsamt läge för England alltså. Personligen tror jag nämligen att det redan ska vara klart med avancemang för England, men det kan hända saker. För deras del handlar den avslutande matchen mot Tjeckien snarare om att lägga grunden inför slutspelet. För än så länge finns det en handfull landslag som har imponerat mycket mer än England i det här mästerskapet.

Tjeckien är svårslagna

Ett sådant landslag kan mycket väl var Tjeckien, som jag har imponerats av och som i mina ögon har en trupp som är någonting utöver det vanliga med tjeckiska mått mätt. Vi får skruva tillbaka tiden till Milan Baros och Tomas Rosicky för att hitta senast som tjeckerna var så spännande.

Patrik Schick har ett urstarkt mästerskap bakom sig och Tomas Soucek visade under hela säsongen i Premier League att man inte kan räkna bort honom. Det är två spelare och ett helt kollektiv som England kommer att få problem med.

England är starka bakåt och spelar ofta den typen av fotboll som låser matcherna ganska mycket, men kanske hade man mått bättre av att spela mer offensivt. Det finns för mycket offensiv kravt för att slösa bort. Kan jag tycka.

I Tjeckien saknas Lukas Provod inför matchen och i England spelar inte målvakten Dean Henderson i det här mästerskapet. Däremot är Jordan Henderson och Harry Maguire redo för spel igen.

Under 2,5 mål spelas hur som helst till 1,66 gånger pengarna hos No Account Bet. En ny tät historia kan mycket väl vänta här.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kronor bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, tisdag 22 juni 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: