Speltips Tyskland – Ungern 23/6: Maskinen har vaknat

Simon Pålsson Publicerat: 23 juni 2021

Den tyska maskinen vaknade ordentligt mot Portugal och kommer troligen att köra över Ungern i den sista gruppspelsomgången i EM 2021.

Tyskland - Ungern

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att ha spelat två imponerande matcher på hemmaplan i Budapest ska Ungern nu avsluta gruppspelet i EM 2021 med att spela borta mot Tyskland i den sista, direkt avgörande gruppspelsmatchen i turneringen.

Mycket kan man säga, men det finns betydligt enklare utmaningar än så att ställas inför. Bara det faktum att man har fått spela på hemmaplan, inför helt fulla läktare i huvudstaden, har gjort att Ungern på ett rent sportsligt plan blivit att räkna med.

I den första matchen höll man stången mot Portugal långt in i matchen, men tappade i slutet och förlorade missvisande nog med 3-0 till slut. Nu senast kunde man ta en poäng mot Frankrike, efter att ungrarna tagit ledningen tack vare en sagolik kontring och sedan tappade 1-0 till 1-1 under den andra halvleken.

Men redan när grupplottningen kom insåg alla att det här inte skulle bli enkelt för Ungern. Bara det faktum att det lever inför den sista omgången är en bedrift utöver det vanliga. Annars tar jag med mig stämningen på Puskasstadion i Budapest. Makalös! Någonting många har längtat efter i dessa tider.

Hur som helst kommer man nu att ställas mot Tyskland, ett landslag som man sällan har en chans mot. Historiskt sett har Ungern inte tagit poäng mot Tyskland sedan 2004, när man skrällde med en 2-0-vinst i en träningslandskamp. Men ärligt talat spelar det ingen större roll nu.

OMSÄTTNINGSFRI BONUS UNDER EM 2021! No Account Bet ger alla nya kunder en omsättningsfri bonus på 100 kronor i samband med den första insättningen. Läs mer och registrera dig här!

  Hämta 100 kronor bonus – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tyskland kör över Ungern

Om det är en fotbollssanning som alltid håller är det den om Tyskland och den tyska maskinen, som helt enkelt inte går att stoppa när den väl har fått upp fart. Brasilien fick erfara det i VM för ett par år sedan och Portugal höll på att få uppleva samma sak senast. Men där stoppades blödningen efter det fjärde målet.

Tyskland såg ganska tama ut mot Frankrike i premiärförlusten, men tack vare tre poäng mot Portugal senast ser det nu bättre ut för Tyskland. Nu kan man inte bara gå vidare med god marginal vid en vinst – man kan också ta sig vidare som gruppvinnare om resultaten går deras väg. Imponerande.

Vad som däremot är lite mer deppigt för Tyskland är det faktum att Thomas Müller skadat knäet och därmed inte spelar mer i den här turneringen. Lukas Klostermann är inte heller tillgänglig, medan det finns tveksamheter kring Mats Hummels, Ilkay Gundogan, Serge Gnabry och Jonas Hofmann. Ganska många tunga tapp alltså.

Dominik Szoboszlai, Zsolt Kalmar och kanske även viktige Adam Szalai står över för bortalaget här. Det är rätt tunga spelare, men på en annan nivå.

Trots alla tapp tycker jag att Tyskland är och ska vara enorma favoriter här. Det faktum att man i princip måste vinna för att kunna promenera in i slutspelet är också en bra morot.

Tyskland -1,75 (asian handicap) spela still 1,67 gånger pengarna hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos no account bet – Hämta 100 kr bonus omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tyskland -1,75 (asian handicap)
Odds: 1,67
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 juni 2021
TV:  svttjugofyra logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: