Speltips Ungern – Portugal 15/2: Dödens grupp

Axel Sjödin Publicerat: 15 juni 2021

Som förrätt till kvällens stormatch så inleds dödens grupp med Ungern mot de regerande mästarna Portugal.

Ungern - Portugal

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Portugal misslyckades med att vinna sin kvalgrupp till EM och hamnade bakom Ukraina i tabellen. De får de nu sota för då de fått en mardrömsgrupp med de två senaste världsmästarna från 2018 och 2014 i samma grupp.

De har en bra chans att få en bra start på gruppspelet i öppningsmatchen mot Ungern i alla fall och som den enda “lätta” matchen i gruppen så har de verkligen inte råd att slarva bort vinsten här.

De regerande mästarna är trots bakslaget i kvalet ändå snäppet vassare på papperet än vad de var för fem år sedan och kan nog gå långt i turneringen. Cristiano Ronaldo har kanske tappat lite jämfört med 2016, men de har nu namn såsom Ruben Dias och Bruno Fernandes som verkligen stärkt Portugals trupp. De har den här gången många fler alternativ i anfallet och en mycket bredare trupp med gott om alternativ såväl offensivt som defensivt.

Så länge de tar sig helskinnade ur dödens grupp så kan Portugal definitivt vara med och hota i slutspelet även om de inte tillhör lagen som på förhand är favoriter till titeln.

De stötte på varandra även 2016

Ungern lyckades, trots att de slutade fyra i sin kvalgrupp, med bedriften att kvala in till EM återigen efter att ha gjort en efterlängtad comeback år 2016. För fem år sedan var de faktiskt även då i samma grupp som Portugal och vann faktiskt gruppen ovanför vad som senare skulle bli Europamästarna. Portugal slutade trea då, men lyckades komma vidare ändå för att sedan vinna hela turneringen.

Oddsen för att Ungern ska lyckas toppa sin grupp igen måste dock vara skyhöga, även om de absolut inte ska underskattas i landslagssammanhang. I upptakten till EM har de bland annat kryssat mot Polen och vunnit mot Turkiet så Portugal får se upp så de slipper dela på poängen som senast då deras gruppspelsmöte slutade 3-3.

Ungern saknar dock de riktiga stjärnspelarna och har inte riktigt spelarmaterialet till att egentligen åstadkomma någonting i dödens grupp, men de kan säkerligen få med sig ett kryss någonstans och kanske krossa någon av de större nationernas drömmar genom att sätta käppar i hjulet för dem.

Även om Portugal såklart är favoriter här så är oddsen lite för låga för ett rakt spel då Ungern mycket väl kan ställa till det för portugiserna på en dålig dag. Med tanke på vad som står på spel i dödens grupp tror jag på en lite avvaktande match. Ungern kommer dessutom från ett 0-0 och 1-0 resultat hittills i juni så jag tror på en målsnål match här och spelar på under 2,5 mål för 1.82 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1.90
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00
TV:  svttva logo
Stream:  svtplay logo

Jämför odds: