Speltips Wales – Danmark 26/6: Danskt momentum

Martin Efvergren Publicerat: 26 juni 2021

Wales och Danmark gör upp i åttondelsfinalen av EM 2021 som spelas i Amsterdam. Danmark har vänt en tung motgång till en styrka och med den kraften lär man bli svårstoppade här.

Wales – Danmark

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Danmark fick en mardrömsstart på den här turneringen men att döma av den senaste urladdningen mot Ryssland har vi att göra med ett lag som har rest sig med besked.

4-1-segern mot Ryssland i den avslutande gruppspelsrundan och de tre poäng som det gav räckte alltså till att bli tvåa gruppen efter Belgien. Hemmapubliken på Parken i Köpenhamn bar fram laget till en övertygande seger och det var en vändning i momentum som heter duga.

Efter förlusten mot Finland i premiären kändes det osäkert om Danmark överhuvudtaget skulle kunna resa eller om den hemska upplevelsen med Christian Eriksens och allt vad det innebar mentalt för spelarna skulle omöjliggöra lagets framfart.

Den efterföljande insatsen mot Belgien visade att laget var på rätt spår igen och vinsten senast gav ett ännu klarare besked.

Nu väntar så ett Wales som helt klart har levererat så här långt. I premiären spelade man 1-1 mot Schweiz och därefter besegrade man Turkiet med 2-0.

Förutsättningarna var således goda då man ställdes mot Italien i den sista gruppspelsmatchen. Där räckte man inte riktigt till då man föll med 1-0 men med fyra poäng kunde man ändå säkra andraplatsen tack vare bättre målskillnad än Schweiz.

En enad rödvit kraft

Danmark är ganska klara favoriter i den här åttondelsfinalen om vi ser till oddssättningen. En dansk seger ger cirka 1.80 gånger pengarna och det får man säga är lågt satt för att vara ett lag som, trots hemmaplansfördel, förlorade två av sina tre matcher i gruppspelet.

Samtidigt är det fullt förståeligt. Inte minst om man ser till insatsen senast och den enade kraft som laget utstrålade. Känslan var att man nu blivit starkare på grund av det som hände i öppningsmatchen. På pappret är man också, även utan Eriksen, ett bättre lag än Wales.

Nu har man dock inte längre fördelen av att ha en extatisk hemmapublik i ryggen då den här bataljen kommer äga rum på Johan Cruijff Arena i Amsterdam.

Därtill är Wales förstås ingen enkel motståndare. Robert Pages lag har svarat för tre gedigna insatser så här långt och som vanligt har ledarfigurerna Gareth Bale och Aaron Ramsey höjt sig i den walesiska landslagströjan.

Bale och Ramsey har svarat för avgörande insatser så här långt och med dessa herrar får Danmark se upp. Samtidigt kan ett visst frågetecken sättas kring huruvida de kommer orka med det här intensiva matchandet som man definitivt inte är vana vid efter en säsong med mer sporadiskt spelande i sina respektive klubblag.

Mycket talar för Danmark här. Dels har man en bättre bredd i laget men framförallt har man gått igenom någonting som svetsat dem samman på ett sätt som inga andra lag sannolikt kan mäta sig med. Den mentala och kollektiva kan inte underskattas.

Jag tror att Danmark bygger vidare på det man visade upp senast och vinner den här matchen och det spelas till 1.86 gånger pengarna hos Campobet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Danmark vinner
Odds: 1.86
Bolag: Campobet
Spelstopp: 18:00, lördagen den 26/6 2021
TV:  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: