Speltip AEK Aten – Leicester 29/10: Tankovic från start?

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

AEK Aten åkte på däng direkt i Europa League, och gäller som klar underdog när man nu möter Leicester City torsdagen den 29 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har inte spelats mer än en omgång av gruppspelet i Europa League, men inför den andra omgången den här veckan känns det redan som att vi kan se ett par tendenser som man helt enkelt inte kan ta och blunda för.

AEK Aten kom in i gruppspelet med förhoppningar om att ställa till det, men man åkte på däng med hela 3-0 direkt mot SC Braga, och såg ut att inte vara ett lag som direkt håller på den här nivån. Nu pratas det om ett formationsbyte inför den andra omgången, men med tanke på att man nu ska spela mot ett ännu bättre lag kanske det är för sent att resa sig.

Leicester City, eller kanske snarare managern Brendan Rodgers, förvånade många genom att formera ett av sina starkare lag senast och då vann man också klart direkt mot Zorya. Det kanske är ett tecken på att man tar den är turneringen på allvar?

Det är ett intensivt spelschema som väntar i ligaspelet, men om man lyckas rycka ifrån och göra bra resultat direkt ger man sig själva bra andrum inför fortsättningen i Europa League. Det skulle också göra att man kan prioritera bort de sista omgångarna.

Leicester är starkare

En intressant sak ur ett svenskperspektiv är att den offensive mittfältaren, eller ytteranfallaren som han ser ut att spela som i Grekland, Muamer Tankovic alltså finns med i hemmalaget och av rapporterna på förhand ser ut att starta.

Muamer Tankovic har gjort ett par matcher redan, efter att ha anslutit i slutet på transferfönstret från Hammarby. Med tanke på att han gick ner ganska kraftigt i sina löneanspråk för att få till den här övergången kan vi tänka oss att svensken är minst sagt sugen på att visa sina framfötter i europeiskt sammanhang.

Det blir såklart en lite större match för AEK Aten än vad det blir för Leicester City här, det får man ha med sig. Då är det trits att hemmalaget dock får klara sig utan Andre Simoes, Levi Garcia och Damian Szymanski i matchen. Efter att ha blivit ganska slaktade, hela 3-0 borta mot SC Braga från Portugal, behöver man nu hitta på något bättre.

Bortalaget formerade en stark elva direkt mot Zorya i den första omgången och ser ut att ta den här turneringen på ganska stort allvar. Däremot lär man inte ta för stora risker med anfallaren Jamie Vardy, som precis kommit tillbaka i fullt slag. Caglar Soyuncu, Ricardo Pereira, Wilfred Ndidi och Daniel Amartey kommer inte finnas med i Grekland. Det finns inte heller Islam Slimani.

Här är min känsla att det trots allt är ganska stor skillnad på lagen och att det fäller avgörandet till slut.

Leicester City vinner spelas till 1,79 gånger smeten hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester City vinner
Odds: 1,79
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18.55, torsdag 29 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: