Speltips Aberdeen – Häcken 31/8: Upp till bevis

Axel Sjödin Publicerat: 31 augusti 2023

Det är dags för returen mellan Aberdeen och Häcken, där vinnaren går till Europa League-gruppspelet i höst.

Aberdeen - Häcken

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit en tung vecka för Häckens del, men det är nu på torsdag som den absolut viktigaste matchen kommer att spelas. I öppningsmötet såg de ut att gå mot en ganska bekväm seger då de hade en tvåmålsledning med en kvart kvar av ordinarie tid att spela – så blev det dock inte riktigt.

Aberdeen tryckte in två snabba mål och var dessutom nära på att fullborda vändningen innan matchen var över, vilket helt och hållet har förändrat förutsättningarna inför den tuffa bortamatchen i Skottland. Dessa båda lag möttes i Conference League-kvalet för två år sedan och då körde Aberdeen över dem fullständigt på hemmaplan i en match som slutade 5-1.

Sådana siffror förväntar vi oss knappast här, Häcken har fortfarande goda chanser och styrkeförhållandet mellan klubbarna ser annorlunda ut, men med tanke på Häckens prestation i derbyt i helgen så finns det trots allt fog för oro.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tung derbyförlust i helgen

Häcken inledde mot Blåvitt som de avslutade mot Aberdeen. IFK Göteborg hade en 3-0-ledning i halvtid och kunde gå upp i en 4-0-ledning innan Häcken kunde replikera i den andra halvleken. De skapade en hel del chanser framåt, men försvarsspelet såg bedrövligt ut i perioder och de kom aldrig nära att ta poäng.

Försvarsspelet har aldrig varit Häckens styrka, men där behöver de höja sig ifall de vill nå Europa League. Även i matchen mot Sirius nyligen släppte de in två mål på hemmaplan. Truppen hade kanske mått bra av lite rotation, men Per Mathias Högmo ställde upp med precis samma elva både mot Aberdeen senast och i derbyt, och jag tror inte att det kommer att vara några större förändringar inför torsdag nu heller, utöver att mittbacken Johan Hammar är avstängd på grund av sina dubbla guld kort senast.

Som tur är för Häcken så har Aberdeen knappast imponerat under säsongsinledningen. Deras enda vinst kom mot Stirling Albion från den skotska tredjedivisionen, i övrigt har de tagit två poäng på sina tre öppningsmatcher i ligaspelet. De lyckades kvittera ännu en 2-2-match sent i helgen och verkar inte ha fått bukt med sitt försvarsspel riktigt ännu.

Detta är en svår match att sia kring på 1X2-marknaden, men det känns som att det kommer att rassla till en del i näten på torsdag. Vi kombinerar därmed spelet på över 2,5 mål med att båda lagen gör mål för 1.90 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 31 augusti
TV: 
Stream:  Sportbladet+