Speltips Ajax – Union Berlin 16/2: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 16 februari 2023

Mötet mellan Ajax och Union Berlin har potential till att bli riktigt en riktigt intressant värdemätare för båda lagen.

Ajax - Union Berlin

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Den holländska storklubben ställs mot de tyska uppstickarna vars fantastiska säsong har fortsatt även under 2023. Båda lagen har en titelstrid i ligan att ta ställning till, men lär vara sugna på att avancera ute i Europa.

Ajax har vunnit Eredivisie tre säsonger i rad, men har inte sett lika dominanta ut den här säsongen som under tidigare år. De inledde januari med fyra raka kryss, vilket har fått både Feyenoord och AZ Alkmaar att ta sig förbi dem i tabellen, men de har återigen börjat klättra med tre raka segrar och är nu tre poäng bakom ligaledarna Feyenoord i tabellen.

Ajax är som alltid en tuff motståndare att möta ute i Europa, men deras hopp om avancemang var rätt litet när de lottades i samma grupp som Liverpool och Napoli i Champions League i höstas. De knep i alla fall tredjeplatsen och fortsätter därmed sina äventyr här.

De är, trots den lite skakiga formen och det tuffa motståndet, klara favoriter till seger i öppningsmötet mot Union Berlin.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlin har kommit igång igen

Då den tyska huvudstadsklubben hade en formdipp under de sista veckorna innan VM-uppehållet så var det nog många som hade räknat bort dem i toppstriden. Deras säsongsöppning var lite för bra för att vara sann för en klubb som Union Berlin.

De kan mycket väl falla av framåt våren, men de har återigen visat att det inte är någon slump att de ligger var de ligger i Bundesliga. Sedan årsskiftet så har de inlett med fem raka segrar i ligaspelet där de bland annat har vunnit derbyt och nu senast slog Leipzig efter att ha vänt ett underläge på bortaplan.

Union Berlin fortsätter att ta steg i rätt riktning för varje ny säsong och det är dags att börja ta dem på allvar. Men då de knappast är en klubb som är vana vid den här typen av framgångar i ligan så finns det nog risk att Europaspelet kan komma att nedprioriteras för att inte tappa momentum i Bundesliga.

Inför bortamötet mot Ajax så saknar de både Christopher Trimmel och Janik Haberer på grund av avstängningar, men det kvitteras ut lite av att hemmalaget har Steven Bergwijn tveksam till spel. Även om Ajax har mer rutin i sådana här sammanhang så tycker jag att oddsen på hemmaseger klart lägre än vad som är rimligt. Spelvärdet ligger således på bortalaget här och vi spelar därmed på dubbelchans X2 för 1.90 hos Expekt.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, torsdag 16 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo