Speltips Alkmaar – Napoli 3/12: Jesper Karlsson är het

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

AZ Alkmaar har ett bra utgångsläge i Europa League, men spelar nu hemma mot Napoli i en tuff match den 3 december 2020.

AZ Alkmaar - Napoli

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det går att säga en hel del om gruppspelet i Europa League, men någon vidare brist på spänningen kan man inte hävda att det har varit. De flesta grupper är också extremt jämna inför avslutningen, med en match den här torsdagen och sedan den avgörande omgången nästa vecka.

AZ Alkmaar, Napoli och Real Sociedad gör upp om två slutspelsplatser i sin grupp och inför avslutningen lever det i allra högsta grad. Samtliga tre lag har det här i egna händer och vad vi vet är att det kommer leva ordentligt inför den sista omgången.

Napoli och Real Sociedad sitter lite i förarsätet med nio respektive sju poäng, men AZ Alkmaar har också sju poäng och är därmed inte långt efter. Det som man däremot ska ha med sig är att laget har aningen sämre målskillnad. Men man har också kvar att möta jumbon Rijeka, som inte gör någon lycklig just nu.

Vad vi vet är också att AZ Alkmaar kunde vinna borta mot Napoli och att man bevisligen har vad som krävs för att göra det, men nu är det lite andra tider.

Napoli har fått ordning på spelet, öser in mål framåt och är helt klart ett lag som inte vill snubbla bort chansen på slutspel här i Europa League.

AZ Alkmaar kan hota framåt

AZ Alkmaar har Jeremy Helmer borta från spel fortfarande och det mesta pekar på att inte heller Jordy Claise eller Ron Vlaar spelar här heller. Det man ska ha med sig är att Albert Gudmundsson och Jonas Svensson båda blir avstängda vid ett gult kort. Viktiga spelare som man vill ha med hela vägen in i mål.

Annars är det som verkligen sticker ut med AZ Alkmaar utan tvekan nyförvärvet under sensommaren Jesper Karlsson, som har gjort stor succé från första stund han skrev på för klubben. Det är en klasspelare som verkligen var redo för den här nivån och som valde att vänta till han var redo för steget. Kudos till honom!

Napoli har fått in lite smitta i laget och har nu Elseid Hysaj och Amir Rrahamani som tveksamma inför matchen i fråga. Victor Osimhen kommer inte heller att spela, men i det fallet rör det sig om en skada.

Det rafflande läget i gruppen gör den här matchen speciell, och båda lagen vill gärna vinna, eller åtminstone ta poäng.

Men inför den sista omgången är det egentligen AZ Alkmaar som har bäst utgångsläge, då man möter jumbon Rijeka, som inte har någon poäng än. Men en förlust här skulle göra att saken inte längre är i lagets egna händer.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 3 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: