Speltips Arsenal – Dundalk 29/10: Överkörning

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Arsenal gäller som enorma favoriter inför matchen hemma mot Dundalk i Europa League torsdagen den 29 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är Europa League för hela slanten på torsdagen och det är minsann inte enkelt att försöka få någon slags överblick på alla matcher som spelas under en matchday i Europa League. Men det är bara att välja och vraka bland en rad matcher som sticker ut på sitt egna lilla sätt.

Arsenal spelar nu hemma mot ett Dundalk som man ska vara favoriter alla dagar, i alla tävlingar och på alla platser i världen. Om så det här hade varit ett möte som spelades på månen hade jag räknat med att Arsenal skulle gå segrande ur striden.

Just nu visar man också upp ganska bra form, även om man föll mot Leicester City senast, och mot Manchester City innan dess. Men i båda matcherna hade man lite oflyt, även om insatsen mot City aldrig lyfte. Mot Leicester borde man ha fått ett mål som märkligt nog vinkades bort av VAR.

Rapid Wien var dock enkla att besegra i Europa League, samtidigt som Dundalk alltså föll mot Molde (!) på hemmaplan. Att falla mot ett norskt lag, som inte ens dominerar i norska Tippeligan (som jag aldrig kommer sluta att kalla den), är inget bra tecken inför att man ska spela borta mot Arsenal.

Enkel vinst att vänta

Har du någonsin spelat på en match med Arsenal som det ena laget utan att behöva scrolla dig igenom en lång skadelista med frånvarande spelare i hemmalaget? Det känns som en slags universallag som gäller i fotbollsvärlden att Arsenal saknar flera tunga spelare.

David Luiz är det senaste namnet in på den lite längre skadelistan. Mittbacken kommer inte att kunna spela den här matchen, något inte heller Gabriel Martinelli, Pablo Mari, Rob Holding, Sokratis eller William Saliba kommer att kunna göra. Willian står som högst osäker och det gör även Calum Chambers. Som det ser ut nu kommer vi inte heller att få se Mesut Özil alls under den här hösten, även om det bottnar i andra anledningar.

Dundalk däremot har enligt den officiella rapporten inga skador eller avstängningar, men kom då ihåg att man generellt sett har klart bättre koll på Arsenal och hur det ser ut med spelarna där än hur det är i Dundalk. Å andra sidan ska det inte spela någon roll.

Arsenal -2,5 spelas till 1,63 gånger såsen hos Betsson. Jag litar blint på att engelsmännen vill ta tillfället i akt och verkligen köra över sitt motstånd.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Arsenal -2,5
Odds: 1,63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, torsdag 29 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: