Speltips Arsenal – Molde 5/11: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 5 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Europa League åker vidare med det underskattade mötet mellan Arsenal och Molde FK torsdagen den 5 november 2020. Vi rekar med odds.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Magnus Wolff Eikreim på ena sidan. Nicolas Pepe på andra sidan.

Det är uppenbart att stjärnnamnen i den här matchen kanske inte har samma verkningshöjd ute i Europa, men det är också uppenbart att norska Molde FK egentligen har Ala förutsättningar att slå ur underläge som en riktig underdog.

Det som gör den här matchen så vansinnigt intressant för norrmännen är också att man alltså inte har tappat några poäng än, utan att man med två raka vinster håller jämna steg med Arsenal och håller övriga lag bakom sig i Europa League-gruppen.

Därför behöver man inte desperat slåss för en poäng borta mot Arsenal. Om man kan ta någon poäng över de två mötena som nu väntar ska det nog anses väldigt bra. Med det sagt lär man vara ett par snäpp mer motiverade än engelsmännen här.

Mikel Arteta väntas, vad vi hör, rotera en del i truppen och släppa fram andra spelare som då får chansen att visa upp sig. Just i det här fallet har jag en känsla av att det kan vara klokt.

Arsenal är ett hetare lag

Precis som under varje säsong, åtminstone så länge jag kan minnas, har den engelska storklubben Arsenal nu haft enorma problem med skador och har sällan kunnat formera sitt allra starkaste lag av just den anledningen.

Men faktum är att skadeläget ser väldigt gynnsamt ut nu och att man egentligen bara har ett par spelare borta från matchen mot Molde FK som det ser ut nu. Det rör sig om Gabriel Martinelli och Pablo Mari, men förmodligen även mittbacken Calum Chambers.

Med det sagt ska sägas att Sokratis, Mesut Özil och William Saliba alla står utanför truppen som får användas i Europa League. Men det kan Arsenal inte använda som någon form av ursäkt eftersom det i allra högsta grad är ett aktivt val som man har gjort själva.

I bortalaget är Kristoffer Haraldseid den enda spelare som inte ser ut att kunna vara med. Det här är ett lag som har sprattlat ordentligt i inledningen, men som rimligen får det tuffare här.

Under 3,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsson. Molde FK kommer att spela riskminimerande och Arsenal lär vila sina bästa spelare.

Arsenal - Molde

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: