Speltips Arsenal – Rapid Wien 3/12: Ingen motivation

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

Arsenal har tankarna på helgens viktiga Londonderby. Det är bra slagläge för Rapid Wien i Europa League den 3 december 2020.

Arsenal - Rapid Wien

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Arsenal är redan klara för slutspelet i Europa League, eftersom det saknas matematisk möjlighet för laget att tappa det här avståndet i den sista omgången. Då ska nämligen lagen som jagar, Molde FK och Rapid Wien, möta varandra och då kan omöjligen båda lagen ta tre poäng.

Därför har engelsmännen ingenting att spela för inför torsdagens möte med Rapid Wien, som man i för sig kan tappa gruppvinsten till, men som man kanske inte riktigt kan motivera sig till att slå med all kraft.

För just nu snubblar faktiskt Mikel Arteta fram och inte minst i det inhemska ligaspelet ser man direkt skakiga ut, med färre vinster än vad man har förluster hittills. Det är på intet sätt en bra inledning på säsongen och det nya projekt som spanjoren försökt sjösätta.

Därför har jag svårt att se hur man ska kunna bibehålla fullt fokus här. Rapid Wien däremot har hur mycket som helst att spela för, och vill gärna ta en poäng för att bibehålla ett bra utgångsläge inför den sista omgången då man troligen måste vinna mot Molde FK.

Om det är någon gång Rapid Wien ska ta poäng på engelsk mark är det kanske nu. Senast mot Arsenal förlorade man trots allt bara med uddamålet.

En tät historia väntar

Om det finns någon man förknippar med Arsenal är det förmodligen en skadelista av Guds nåde. Den här säsongsinledningen har egentligen inte varit något undantag, även om det möjligen ser aningen bättre ut nu än under vissa andra perioder tidigare säsonger. Men det här rör såväl gamla som nya spelare. Thomas Partey och Gabriel Martinelli är exempelvis direkt inne på skadeslitan. Svindlande.

Förutom ovan nämnda spelare ska man ha med sig att Mesut Özil, Sokratis och William Saliba inte får spela i Europa League. Det är lite synd med tanke på att det här vore ett perfekt tillfälle för dessa spelare att faktiskt få minuter nu när man är klara för slutspelet redan. Pablo Mari, Calum Chambers, Sead Kolasinac och David Luiz ser också ut att stå över nu.

Rapid Wien är laget som parkerar på andraplatsen och som varit hetast efter Arsenal hittills. Men nu har man fått in Dejan Petrovic och Dejan Ljubcic på sin tidigare ganska långa skadelista, där vi bland annat hittar Christopeher Dibon och Tamas Szanto sedan tidigare.

Arsenal behöver en poäng till för att vara helt säkra på slutspel här. Det vore ett ordentligt misslyckande om man inte får till det. Men nu är formen inte så bra och prioritering måste ligga på Londonderbyt mot Tottenham Hotspur i helgen.

Rapid Wien +1,5 spelas till 1.75 gånger smeten hos Betsafe.

Speltips:

Speltips: Rapid Wien +1,5
Odds: 1,75
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 3 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: