Speltips Arsenal – Slavia Prag 8/4: Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 7 april 2021

Nog är det speciella tider i Europa League när vi nu är framme vid kvartsfinalerna. Slavia Prag spelar borta mot Arsenal den 8 april 2021.

Arsenal - Slavia Prag

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Genom att slå ut lag som Leicester City och formstarka Rangers FC i slutspelet har Slavia Prag visat sig vara ett lag man inte ska underskatta på den här nivån. Nu är man bara två dubbelmöten ifrån att få spela en historisk final ute i Europa.

För många som är lite äldre känns såklart Sparta Prag som det lag från den tjeckiska huvudstaden att hålla koll på, men Slavia Prag har haft en stark resa sista åren och är nu en maktfaktor såväl internationellt som inhemskt.

Det gör att man inte ska underskatta Slavia Prag heller inför den här matchen och ute i Europa har man flera gånger visat prov på en stark defensiv som gör att man kan slå alla lag.

Nu möter man ett Arsenal som förlorade tungt mot Liverpool senast, som fortfarande inte har en offensiv värd att lita på, men som behöver vinna Europa League för att få spela i Europa nästa säsong.

Men i mina ögon är Slavia Prag ett tillräckligt bra lag för att kunna ställa till det i den här matchen. Det är verkligen inget lag man ska underskatta så här på förhand.

Målspel i Europa league

Arsenal har sin vana trogen ett antal spelare borta med skador och det gör att det lag man ställer på banan eventuellt inte kan bli det allra starkaste mot Slavia Prag, ett motstånd som har visat sig värdiga att spela på den här nivån.

David Luiz och Kieran Tierney är inte med i laget inför den här matchen och det finns stor oro kring spelare som Granit Xhaka, Bukayo Saka och Emile Smith Rowe. Tre spelare som har en förmåga att göra Arsenal bättre.

I bortalaget finns det oro kring den avstängde spelaren Ondrej Kudela, som även han är en sådan som gör laget bättre. Ondrej Kolar, David Hovorka och Ibrahim Benjamin Traore behöver trolgien stå över av skadeskäl.

Arsenal skrämde ingen med sin insats senast och bör ha en fin chans att ta sig vidare här, men Slavia Prag har slagit ut Leicester City tidigare. Underskatta inte tjeckerna.

Under 2,5 mål spelas till 1,97 gånger såsen hos Unibet.

  Rygga spelet hos unibet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,97
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 8 april 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo