Speltips Arsenal – Sporting CP 16/3: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 16 mars 2023

BETINIA

Arsenal tar sig an Sporting Clube de Portugal i Europa League-returen på Emirates under torsdagskvällen.

Arsenal - Sporting CP

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det blev ett spännande öppningsmöte där resultatet tillslut skrevs till 2-2. Arsenal valde att vila några spelare inför matchen mot Fulham samma helg, men lyckades trots detta dominera bollinnehavet. Chansmässigt så var matchen dock jämn och det skapades vassa chanser åt båda hållen. Förhoppningsvis får vi se en lika spännande retur i London.

Det återkommande dilemmat för Arsenals del är att lyckas balansera Europa med titelstriden i Premier League. Deras konkurrenter Manchester City lär såklart satsa att de har i Champions League, men bredden på deras trupp gör att det knappt är en faktor. Arsenal, som inte har vunnit ligan på snart 20 år, lär inte låta något komma emellan dem och en chans att bli engelska mästare. Därmed kan vi nog förvänta oss viss rotation i truppen även i returen.

Även om det kanske inte blir samma elva som spelar nu på torsdag så såg Arsenal i alla fall strålande ut mot Fulham i helgen. De dominerade den första halvleken totalt och gick också välförtjänt till halvtidsvila med en 3-0-ledning. Det blev också slutresultatet då resten av matchen spelades av i lite lägre tempo. Leandro Trossard visade återigen vilken otrolig tillgång har är för laget och dessutom så fick vi se Gabriel Jesus få några minuter på slutet för första gången sedan hans långtidsskada i höstas. Det ser ljust ut för Gunners nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kommer att bli tuffare på Emirates

Gästande Sporting CP har inte haft en lika fin säsong i Primeira Liga, då de ligger bakom de tre andra stora portugisiska klubbarna i tabellen och alltså står utanför en Champions League-plats i dagsläget.

Fyra raka segrar i ligaspelet är alltid något, men de håller inte riktigt nivån för att utmana Europas bästa. Särskilt inte om Arsenal nu väljer att satsa lite i returen för att säkra avancemang. Med det sagt så lyckades de skapa flera vassa målchanser mot Arsenal senast, men det lär förmodligen inte bli lika lätt på Emirates.

Trots den överhängande risken att Mikel Arteta kommer att vila sina största tillgångar så är Arsenal tunga favoriter inför returen på torsdag. De har fått tillbaka flera spelare som inte var tillgängliga förra veckan och borde kunna ställa upp med en starkare elva, oavsett om de vilar några spelare eller ej.

Mötet kommer förmodligen att se väldigt annorlunda ut gentemot vad det gjorde nere i Portugal där Sporting hade hemmapubliken i ryggen. Jag tycker att det är ganska fina odds på att Arsenal vinner utan att släppa in mål för 2.20 gånger pengarna hos Betinia, då de ännu inte släppt in något mål på hemmaplan i Europa hittills.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner mot noll
Odds: 2.20
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 16 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo